základní část, 18. kolo
02.02.2010 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 1:0

Co se děje v táboře Celticu nezná mezí. Těžko by někdo vůbec dokázal odhadnout takovýto průběh a mocnému vládci skotské nejvyšší soutěže dokonce hrozí, že nebude moci bojovat ani v předkole Ligy mistrů. Na vedoucí Rangers po prohře v Rugby Parku ztrácí nestažitelných deset bodů. Židle se tedy podle spekulací mocně kýve pod koučem Tony Mowbrayem a jen rychlý nárůst formy hlavně v útoku může zřejmě jeho angažmá prodloužit.

Všechno to jsou v této chvíli sice jen spekulace, jenže Celtic i přes posílení se nedokázal opět prosadit v útoku a dokonce se mu stala věc, kterou dlouho nepamatuje. Po bezbrankové první půli tentokráte nestrhl misky vah na svou stranu, ale hned zkraje inkasoval a i přes velkou snahu v tvrdých podmínkách stav nesrovnal. Šťastným střelcem se stal Chris McGuire, který přišel z Aberdeenu na hostování.

Za hosty se nejvíce snažil Robbie Keane, proti kterému několikrát skvěle zachránil gólman Killie Cameron Bell. Utkání se pochopitelně mohlo odvíjet hned jinak, už v sedmé minutě to totiž z 25 metrů zkusil Ki Sung Yong, ovšem jeho pokus dokázal kolem tyčky vyrazit pohotový Bell. O pár minut později se však činili i domácí, Liam Kelly otestoval dobrou ranou polského strážce Boruce, ten však v úvodní zkoušce obstál.

V polovině úvodního dějství se ocitl v možnosti i Kamara, jeho hlavičku dokázal v poslední možnou chvíli odvrátit Gary Hay. Senegalský útočník ale zlobil i nadále, jeho pravačku musel konečky prstů vytěsnit těsně vedle levé tyče Bell. Po půl hodině vyzkoušel pozornost Bella poprvé Keane, jenže pokus kapitána reprezentace Irska byl odvrácen na roh. O čtyři minuty později se Keane pokusil Bella přelobovat, ten si ale nadvakrát nakonec poradil.

V dalším průběhu si možnosti vypracovali Kamara, McGeady a Fortune, jenže krátce po pauze udeřili domácí. Mehdi Taouil dokázal na hranici vápna krásným centrem uvolnit hrdinu McGuireho a ten bez sebevětších problémů překonal Boruce - 1:0. Celtic přitlačil na pilu, avšak tolik stoprocentních gólových příležitostí si nevypracoval a tak i přes snahu Keana s Fortunem již srovnat nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mowbray je trener tak pre priemerne muzstvo, nie pre ambiciozny Celtic ... hned od zaciatku postavit v zapase uplne novych hracov ako Keane a Kamara, ktori ani s timom netrenovali, je hlupost ..a pritom na lavicke sedeli hraci ako Samaras a mlady sikovny Rasmussen

Reagovat
smazaný uživatel

hele presne si to rekl :( ...Mowbray neni spatnej trener ae proste Cetlic je tym svetový třídy tak ho nemuže trenovat trener kterej neudrzel tym ani v PL :( zaslouzi si zvucnejsiho trenera :) ...a ten utok byl opravdu nesehranej :( celtic byl celej zapas lepsi ae obcas tam slo videt jak Fortune hleda zbytecne Keana nebo Kamaru :( asi nikdy nepochpim proc odesel Scott McDonald :( ... nejlepší strelec celticu :( a oni ho jen tak prodaj :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele