základní část, 23. kolo
30.01.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hibernian FC - St. Mirren FC 2:1

Štěstí se na paty lepí fotbalistům Hibs. Ti totiž dokázali v druhém duelu po sobě vsítit branku v nastaveném čase a získali proto další dva bodíky navíc. K tomu si hosté dokonce dali branku sami, což je pro ně v tomto těžkém období další krutá rána. Přitom se St. Mirren dostal do vedení díky rychlé vlastní trefě navrátilce z Afrického poháru národů Sola Bamby, jenže nad jejich tradiční hrou "na remízu" tentokráte sklapla past.

Hibernian tak odskočil čtvrtému Dundee United na tři body a má relativně klid, navíc se klidně může stát, že v nejbližší době přeskočí také tápající Celtic. A to by byla opravdu velká senzace. St. Mirren zůstal na devátém místě a stále se musí klepat o to, aby ještě v závěru sezóny nebojoval o holé přežití. Hosté vstoupili do duelu opravdu ve velkém stylu a hned po dvou minutách musel domácí gólman Graeme Smith skvěle likvidovat pokus Billyho Mehmeta.

Ten byl na konci skvostné akce, jenomže selhal a dorážku poslal hodně nad branku Hugh Murray. Ovšem těsně před deseti odehranými minutami se rozběhl od vlastní půlky Steven Robb a jeho centr poslal do vlastní sítě Bamba, který tak otevřel účet zápasu. O další moment později vracel zadovkou Garry Brady, hlavou poté prodlužoval Michael Higdon na Mehmeta, jenomže jeho silnější pravá noha branku asi z 12 metrů minula.

Od této chvíle se ale začali domácí postupně osmělovat a krátce po půlhodině hry dokázali vyrovnat. Levý obránce St. Mirrenu David Barron totiž nedokázal balón z vlastní půlky odvrátit a předložil ho pouze Colinu Nishovi. Ten pak do běhu uvolnil Liama Millera, který propálil bezmocného gólmana Paula Gallachera. Od této chvíle se zvedl hlavně Nish, který hned poté mířil o milimetry vedle, po pauze po nahrávce Antonyho Stokese byl opět neúspěšný.

Domácí zatlačili ve druhém dějství protivníka na jeho vlastní polovinu a snažili se na něj všemožnými způsoby vyzrát. Ze střední vzdálenosti vyslal pokus John Rankin, jenomže Gallacher šel k zemi včas. Stokes hned na to po dobrém průniku posadil balón na hlavu aktivnímu Nishovi, ten ale cíl nenašel. Když už se zdálo být vše jasné, po nenápadném centru Iana Murrayho na přední tyč strčil hlavu do trajektorie míče Jack Ross a líznul "krásně" do horní šibenice. Smolař dne byl hned na světě.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele