základní část, 27. kolo
27.02.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - St. Johnstone FC 1:1

Náskok se rozplynul, jak hromádka prachu, začíná tuhý boj o evropskou lásku. Přesně tato slova sedí na maličký klub z Edinburghu, který zbytečnými ztrátami dává naději na Evropskou ligu hned třem dalším výběrům. Po sobotní remíze se St.Johnstone se před něj dostalo Dundee a na minimální ztrátu se dotáhl Motherwell, v závětří k tomu hrozí též Hearts. Přitom ještě před několika koly to vypadalo, že se pohádka bude psát zlatým písmem.

Jenže z toho sešlo a Hibernian naopak bude čelit hororu, při kterém se bojí i ten nejotrlejší divák. Je sice pravdou, že se domácích mírně drží smůla a přicházejí o body vskutku netradičně, jenže jsou potrestáni za neproměňování šancí a nekoncentrovanost v závěru. Nyní šli sice už ve třetí minutě do vedení, jenže pět minut před závěrečným hvizdem srovnal Liam Craig. Kuriozitou je, že obě branky padly z penalty, červené karty však sudí nerozdával.

Přitom se domácí měli opravdu pořádně kousnout, v letošní sezóně se na Easter Road hrálo naposledy. Od příštího týdne se totiž bude stánek rekonstruovat, a hráči si tak atmosféru mohli na dlouhou dobu vychutnat naposledy. Těsně před výkopem se k tomu rozproudily emoce minutou aplausu pro hvězdy tohoto tradičného celku Alana Gordona a Bobbyho Smitha. Avšak kde je něco dobrého, může se znenadání zjevit i něco zlého.

Hned v úvodu šli domácí dva na jednoho, přihrávku Colina Nishe převzal Anthony Stokes. Toho ve vápně poslal k zemi gólman Graeme Smith a sudí byl nekompromisní - penalta plus žlutá karta pro gólmana. Pokutový kop proměnil právě Stokes - 1:0. Hosté se osmělili o chvilku později, Kenny Deuchar otestoval dobrým pokusem strážce branky Grahama Stacka, branka z toho ale nebyla. Domácí poté hrozili průniky Sola Bamby či Cilliana Sheridana, hosty téměř do ničeho nepustili.

Ještě před pauzou si vypracoval příležitost Riordan, následně i Nish, nicméně skvělé zákroky předváděl brankář Smith. Poté míjeli Smithovu branku Dave MacKay se Sheridanem a růžky začali opět vystrkovat hosté. Jenže střely Michaela Duberryho s Chrisem Millerem končily pouze v náručí Stacka. Při útočné hře obou soků se tedy urodila ještě jedna trefa, přes penzum možností domácího výběru zahrál v pokutovém území rukou Liam Miller. A exekutor pokutového kopu Craig tvrdou ranou nenechal nikoho na pochybách - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 ale utrápeně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele