základní část, 14. kolo
05.12.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Motherwell FC 2:0

Hibernian pokračuje ve skvělé formě, kterou tentokrát odnesl prohrou 0:2 Motherwell. Góly Stokese a Nishe zajistily Hibs další tři body, Celtic s Rangers se proto čím dál více musí obávat o svoji pozici.

Utkání se zpočátku rozjíždělo pomaleji, Hibs se sice snažili o svoji tradiční útočnou hru, Motherwell ale dobře bránil. K hlavičce se po rohovém kopu Riordana dostal Nish, mířil ale nad Ruddyho bránu a sám Riordan se o chvíli později neprosadil dalekonosnou ránou. Domácí tým postupem času svůj tlak zvyšoval a střelu Riordana odrazil mimo bránu až obránce Hammell. Nish se dostal k další hlavičce, ale i tentokrát mířil nad bránu. Hibs se vedení ujali poté, co Ma-Kalambay založil rychlý protiútok. Riordan našel nabíhajícího Stokese a bývalý útočník Sunderlandu si poradil s Reynoldsem i gólmanem Ruddym, 1:0.

Ma-Kalambay ještě do přestávky podržel Hibernian po prudké hlavičce Saunderse, který si naběhl na volný kop Forbese. Trenér hostů udělal o přestávce hned dvě změny, na trávník přišli O'Brien a Lasley. Hibs byli ale i ve druhé půli jasně lepším týmem a v 56. minutě se o dvougólové vedení postaral Nish, jehož střelu nedokázal Ruddy vyrazit. Pokus Riordana už Ruddy zastavil a rána Zemmamy mířila mimo bránu.

I konec utkání mnohem lépe vyšel Hibernianu, ve dvou gólových příležitostech byl Stokes, jehož první ránu Ruddy dokázal vyrazit a podruhé mířil Stokes hlavičkou přesně do tyče jeho brány. Deset minut před koncem zápasu se zraněný Riordan odbelhal ze hřiště, šance ke skórování ale byla na druhé straně, Jutkiewicz však Ma-Kalambaye nepřekonal.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele