základní část, 28. kolo
06.03.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 1:0

Hibernian ukončil pětizápasovou sérii bez výhry a znovu se s ním počítá jako s vážným kandidátem na evropské poháry. Utkání proti Kilmarnocku však bylo pro domácí těžší, než se mohlo zdát a zápas nakonec rozhodl jediný gól Riordana.

Kilmarnock, jenž se v uplynulých týdnech prezentoval dobrými výkony, dostal velkou ránu už po 11 minutách hry, kdy se srazil gólman Bell se Solem Bambou a v bráně ho musel nahradit Lee Robinson. Hosté byli přesto na počátku utkání lepším týmem, ale Maguire mířil ze slibné pozice jen do postranní sítě. Hibs odpověděli nebezpečnou střelou Riordana, náhradník Robinson ale hned poprvé skvěle zasáhl.

Domácí museli v rychlém sledu dvakrát střídat, zraněné Gowa a Bambu nahradili Benjelloun a Hanlon. A právě Benjelloun měl velký dopad na hru Hibernianu, po jeho přihrávce však Stokes bránu netrefil. Riordanovu střelu o chvíli později zablokoval Pascali, Hibs však měli před přestávkou velkou převahu. Na začátku druhé půle fauloval Pascali Benjellouna, který se sám postavil k volnému kopu, Robinsona ale nepřekonal.

Maguire střílel zdálky mimo, naopak na druhé straně musel znovu zasahovat Robinson, který zneškodnil další pokus Benjellouna. Ani dnes skvělý gólman Kilmarnocku však v 78. minutě nestačil na volný kop Riordana, který tak využil faulu Fowlera na Galbraitha. Kilmarnock mohl odjíždět i s větším brankovým rozdílem, Robinson ale v posledních minutách dobře zasáhl proti Stokesovi.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele