základní část, 8. kolo
17.10.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 1:0

Fotbalisté Hibs dokázali před vlastním publikem nakonec dotáhnout zápas s Kilmarnockem do zdárného konce a díky penaltě šest minut před koncem udržují třetí místo s tříbodovým náskokem. Přitom Kilmarnock velmi dobře bránil a přijel si evidentně pro bod, neblahá snůška okolností ho však o něj připravila, a tak se Killie prozatím musejí spokojit s devátým místem a šesti body.

Hibs většinou byli aktivnější, branku ale dlouho vsítit nedokázali. Všechno mohlo být jinak hned ve 4. minutě, kdy si na krásný Skeltonův roh naskočil Kevin Kyle, ke vší smůle však balón orazítkoval pouze tyčku. Hned na to se snažil Connor Sammon, jenomže ani on síť nerozvlnil. Na druhé straně nejvíce hrozil Derek Riordan, ještě předtím ovšem spálil obrovskou možnost za hosty Kyle po nabídce Jamieho Hamilla.

O něco později se musel vytáhnout na opačné straně gólman Mark Brown, kterého prověřil jedovatou ránou Zemmama. Hra se přehupovala z jedné strany na druhou a za domácí se nejvíce snažil Riordan, z 18 metrů levačkou však zamířil jen do boční sítě. V dalším průběhu do konce půle i na začátku té druhé tlačili Hibs a možnosti měli Benjelloun, Zemmama a Hamill, nic vážnějšího z toho však nebylo.

Po změně stran pálil nepřesně levačkou Riordan a hostům začali pomaloučku, polehoučku docházet síly, Hibernian si vytvářel stále větší tlak. Hru tvořili a zároveň nejčastěji zakončovali za domácí Zemmama, Benjelloun a Hamill, ani jeden se ale ne a ne prosadit. Hibs ke konci půle posílili ofenzívu příchodem Colina Nishe, který si perfektně rozumněl s Riordanem a na aktivitě to bylo znát.

Rozhodující moment se urodil osm minut před vypršením normální hrací doby. V pokutovém území totiž velmi nešetrně poslal záložník Skeleton k zemi Benjellouna a rozhodčí bez větších rozpaků foukl do píšťalky. I přes protesty Kilmarnocku se k penaltě postavil sám postižený a bezpečnou ranou do protipohybu brankáře zajistil Hibernian všechny body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele