základní část, 21. kolo
23.01.2010 16:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Hibernian FC - Hamilton Academical 5:1

Hibs se díky pohodlné výhře 5:1 nad Hamiltonem dostali na třetí pozici tabulky. Prakticky během první půlhodiny bylo již o vítězi rozhodnuto, domácí totiž vedli 3:0. Na začátku druhého poločasu přidali k tříbrankovému náskoku další dva góly znovu Riordan se Stokesem, Accies pak dokázali jen snížit na konečných 5:1.

Hamilton úvod zápasu neodehrál špatně, Mensing třeba jenom těsně přestřelil branku gólmana Smithe. A z následujícího rohového kopu Marca Paixaa hlavičkoval mezi tři tyče McLaughlin, jemuž zabránil ve skórování až na brankové čáře záložník McBride.

Jenže od té doby měli domácí hru v naprosté kontrole. V hostující bráně se měl co ohánět český brankář Tomáš Černý, leč velmi neúspěšně. V 16. minutě nemohl zabránit přesné hlavičce Nishe, na kterého nacentroval parádně Miller. Za pět minut vedli Hibs už 2:0, když Stokes přetlačil svého strážce Neila a tečovanou střelou zakončil za Černého záda.

Accies měli pár náznaků šancí na vyrovnání, všechny však skončily buď v náruči brankáře Smithe, nebo nezamířily do jeho branky. Nejblíže byl ke gólovému zakončení Hastings, jehož centr nakonec nechtěně skončil na břevně.

Po přestávce ovšem pokračoval gólostroj Hibernianu. Neil fauloval za vápnem Rankina a Černý byl znovu bezmocný proti přesně ráně Riordana, pro něhož to byla druhá trefa v zápase. Riordan pak zmařil příležitost na hattrick, avšak na 5:0 za něj zvyšoval další dvougólový střelec Stokes.

V 69. minutě se Hamilton dočkal zaslouženého čestného úspěchu zásluhou Flavia Paixaa. Párkrát totiž dokázal soupeře zatlačit a nebezpečně ho ohrozit. Zkrátka vůbec nefungovala defenzíva a ani nepodržel gólman Černý.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele