základní část, 30. kolo
31.03.2010 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 2:4

Dundee odskočilo všem a jeho cesta za snem o Evropské lize se začíná rýsovat do reálnějších podob. Dundee totiž dokázalo v přestřelce nakonec udolat hlavního rivala Hibs a jeho náskok právě na edinburghský celek vzrostl na solidních pět bodů. Domácí nenavázali na výhru s Falkirkem a tentokráte jim sázka na ofenzivní hru příliš nevyšla. Hibs zůstávají na čtvrtém místě, v nadstavbě budou ovšem muset získat více bodů, než původně předpokládali.

Přitom pro domácí výběr všechno začalo jako z pohádky, už po necelých čtyřiceti sekundách šel na Easter Road do vedení. Jenže na kolena ho položila proměněná penalta Jona Dalyho. A za dalších pět minut hosté dokonce otočili. Hibs se snažili útočnými výpady se stavem něco udělat, nicméně rozhodující úder zasadilo Dundee po hodině hry díky svému tradičnímu smrtícímu brejku. Jedna trefa v závěrečných minutách pro obě strany už nic neznamenala.

Domácí šli do vedení po krásném průniku Iana Murraye na levé straně, po následném centru skoro od rohového praporku se balón dostal k Patricku Cregovi a ten pohodlně pravačkou propálil slovenského strážce Dušana Perniše. V dalším průběhu mohli navýšit Riordan s Ramkinem, jenže trest domácí výběr stihl ani ne v polovině úvodního dějství. Stoper Chris Hogg totiž nešetrně poslal k zemi Jona Dalyho a ten ukázal jasně gestem - penalta.

Tu sám faulovaný player bez problémů proměnil a hosty to pořádně nakoplo. V 26.minutě se dokázal před gólmanem Grahamem Stackem objevit Daniel Swanson a unikátní levačkou do levého horního rohu zaznamenal svou pátou trefu v sezóně. Následně United musel několikrát podržet Perniš, do dvou dobrých šancí se dostal štírek Colin Nish. Srovnat stav však nedokázal. Na Perniše to zkoušeli i Rankin, Riordan a Bamba, na druhé straně nejvíce zlobil David Goodwille.

A právě on po hodině hry rozhodl. Jako malé děcko obehrál beka Sola Bambu a i přes veškerou Bambovu snahu parádně vystřelil. Přízemní rána zapadla podél gólmana přímo k tyči 1:3. Frustrování domácí poté více faulovali a se stavem už udělat nic nemohli. Naopak dvě minuty před koncem zasadil čtvrtou trefu Sandaza, který po centru Goodwileho skóroval pohodlně ze středu vápna. Na druhé straně v nastaveném čase již pouze snížil Anhtony Stokes. Potěšit ho mohl jen fakt, že vsítil svou dvacátou trefu v ročníku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele