základní část, 7. kolo
03.10.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 1:1

Hibernian dál pokračuje v dobrých výsledcích a v dnešním zápase proti Dundee United sahal po třech bodech. Ty nakonec Hibs ukradl obránce Andy Webster, který svým gólem ze 72. minuty zajistil United alespoň remízu 1:1.

Hibs vstoupili do utkání aktivně a i přes silný vítr, který trápil fotbalisty na Easter Road, se ve 13. minutě dostal ke střele Stokes, jehož ránu musel vyrážet gólman Weaver. Irský fotbalista o chvíli později nastřelil brankovou konstrukci, od které se míč odrazil do bezpečí. Hibernian na začátku utkání jasně naznačil, že hodlá srazit ze druhého ligového místa Rangers, které čeká zápas až v neděli.

Ačkoliv se oba celky snažily hrát s míčem na zemi, podmínky na hřišti zmařily několik zajímavých příležitostí. Hibernian se přesto dostal do zaslouženého vedení, když se dokázal přes Webstera uvolnit Zemmama a levačkou mířil přesně, 1:0. United v první půli trpěli hlavně v ofenzivě, obránci Hogg a Bamba byli bezchybní.

Zemmama byl u další velké příležitosti Hibernianu, když dokázal z volného kopu najít Stokese, jenž gólovou šanci zazdil nepřesnou střelou. Craig Levein zřejmě o poločase dobře motivoval své hráče, kteří byli ve druhé půli nebezpečnější, střela Buabena například mířila těsně mimo bránu.

Morgaro Gomis měl další příležitost United k vyrovnání skóre, nedokázal ale nasměrovat míč do brány. Hibs naopak mohli svoje vedení zvýšit, když se v pokutovém území dostal k míči Riordan, mířil však mimo. Hosté později rozhazovačné Hibs potrestali, když se míč letící z kopačky Webstera odrazil od tyče do brány. Chvíli před koncem uviděl za faul na Stokese červenou kartu Buaben, výsledek zápasu to však již nezměnilo.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele