základní část, 32. kolo
04.04.2010 14:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:1

Celtic si opět pojistil druhé místo a zřejmě už ve zbývajícím průběhu o něj nepřijde. Navíc si stále uchoval alespoň teoretickou naději na zisk titulu. Proti Hibs to vůbec neměl lehké a vzhledem k průběhu by možná zápasu slušela remíza, avšak po hodině hry rozhodl pokutový kop. Ten proměnil největší mazák Celtiku Robbie Keane a mohl se radovat z další vstřelené trefy. Hibs zůstávají čtvrtí s pětibodovým mankem na Dundee, Evropská liga se vzdaluje.

Keane dokázal od svého příchodu vsítit už dvanáctou trefu v sezóně a hlavně díky němu zatím Celtic pohodlně hájí kvalifikaci Ligy mistrů, jinak by asi situace byla mnohem složitější. Do branky hostů se opět postavil Lukasz Zaluska, i tentokráte zastoupil polského gólmana Artura Boruce bez sebevětších problémů. Hned ve čtvrté minutě musel zareagovat proti střele Dereka Riordana z přímého kopu.

Následně odvrátil i pokus Iana Murraye. Tlak Hibs následoval i v dalších minutách, po přihrávce Johna Rankina se uvolnil Antony Stokes, avšak zamířil těsně vedle pravé tyče. Následně po ose McGeady - Marc-Antoine Fortune vypálil dobře Bamba, poté přestřelil branku i Josh Thompson. Po dvaceti minutách hry Scott Brown přestřelil branku po rohovém kopu Naylora, na druhé straně musel Zaluska nadvakrát zlikvidovat přímý volný kop Riordana.

Deset minut po pauze gólman Graham Stack zlikvidoval střelu Gergiose Samarase z dobrých 20 metrů, pak se začali věci dít až v druhém dějství. Nejprve Colin Nish vyděsil Zalusku povedenou ranou. Na druhé straně vychytal brankář Stack útočníka Fortuneho, hned na to si poradil s přímým volným kopem Naylora. Jenže v 62. minutě poslal Stokes k zemi unikajícího McGeadyho a sudí bez většího váhání foukl do píšťalky.

K penaltovému puntíku se postavil Robbie Keane a s větším klidem kop z 11 metrů zahrát nemohl - 0:1. Největší příležitost na srovnání domácí zazdili dvacet minut před koncem. Riordanův volej z bezprostřední blízkosti branku minul, ihned nato Murray minul z deseti metrů. Čtvrthodiny před koncem nenavýšil Keane, když ho vychytal Stack. Závěrečnou možnost domácího výběru zazdil Darren McCormack a Celtic si proto odváží cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele