základní část, 3. kolo
30.08.2009 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:1

Celtic se v čele tabulky dotáhl na vedoucí Rangers po velmi šťastné výhře na hřišti Hibernianu. V prvním poločase sice soupeře mírně přehrál, nicméně v tom druhém musel poděkovat hlavně brankáři Arturu Borucovi, který předvedl několik famózních zákroků. Utkání ovlivnilo přísné vyloučení hostujícího forvarda Aidina McGeadyho, který se musel po druhé žluté pakovat do kabin.

Hosté byli v prvním poločase o něco lepším mančaftem, avšak za celý poločas byla k vidění jen jedna vážnější akce, kterou Celtic využil. Domácí útočili hlavně z brejků, Boruce ovšem nijak vážně neohrozili. Po deseti minutách hry založil krásnou akci Samaras, tu ale zakončil McGeady ze středu pokutového území střelou nad. Hosté se pak natlačili do pokutového území Hibs a na Stacka pálili N'Guemo a McDonald, síť se ale nerozvlnila.

Na druhé straně prověřili Boruce Rankin a Riordan, polský brankář ale nepříliš nebezpečné střely zkrotil v náručí. Osm minut před koncem mohl přijít k brance jak slepý k houslím bek Caldwell, po rohovém kopu totiž podskočil domácí Hanlon, ovšem překvapený Caldwell z bezprostřední blízkosti přestřelil. Ve 41. minutě už ovšem Celtic skóroval. Po centru zprava od Hinkela si naběhl na bližší tyč Samaras, kterého neuhlídal Bamba a řecký forvard bez problémů zavěsil. Svůj první start v základní jedenáctce parádně oslavil a ukázal tak kouči Mowbrayovi, že by měl dostávat více příležitostí.

Do druhého dějství vlétli jako uragán domácí a po pěti minutách hry mohlo být srovnáno. Avšak prudká rána zprava od Riordana letěla nad. Následnou akci zakončil hlavou kapitán Hogg jen do boční sítě. Tentokrát z brejků hrozili hosté, po přihrávce Foxe chyběl Samarasovi na zadní tyči krok. Po čtvrthodině hry prošel na druhé straně dlouhý přímý kop přes dva hráče Celticu až na Bambu, tomu ale zakončení nesedlo a střílel vedle.

Plány zelenobílých na klidný průběh přerušilo velmi přísné vyloučení McGeadyho po hodině hry. McGeady byl sice v jednom ze soubojů faulován, rozhodčí mu ale ukázal druhou žlutou za simulování, a tak musel pádit do sprch. V 65. minutě diváci viděli nejkrásnější moment zápasu. Přenádhernou ránu z 25 metrů vyslal Wotherspoon, jenomže fantastický zákrok předvedl Boruc, který konečky prstů vyrazil na tyčku a stav se tak neměnil.

Hibs na chvíli polevili a drtivý tlak vytáhli v poslední čtvrthodině. Z úhlu pálil Stokes pouze do nohou Loovense, po následném rohovém kopu vypálil nebezpečně Riordan a i nyní musel skvěle boxovat Boruc. Za malý moment to zkoušel z hranice vápna Nish, k vyrovnání chyběly centimetry. Hibs ale také měli okénka v obraně a Celtic se mohl uklidnit definitivně. Po přihrávce střídajícího Caddise mířil dobře Killen, brankář Stack ovšem brilantně vyrazil.

V poslední minutě se osamocen 30 metrů řítil na domácí branku Samaras, místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče ovšem volil střelu a Stack dobrým vyběhnutím jeho pokus zlikvidoval. V závěru ještě musel zasahovat po centru Wotherspoona a rohovém kopu Boruc, tři body už ale glasgowským zůstaly. V příštím kole se budou Hibs prát v Hamiltonu, Celtic doma přivítá Dundee United.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele