základní část, 10. kolo
31.10.2009 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 2:0

Až pozdní góly Colina Nishe a Liama Millera rozhodly o vítězi utkání mezi Hibernianem a Aberdeenem, který nezvládl závěr v devíti lidech. Do vedení se domácí dostali v 88. minutě brankou Nishe a v nastavení ještě pojistil vítězství na 2:0 Miller.

Hibernian tak minimálně do neděle, kdy svůj zápas hrají Rangers, osídlí druhou příčku tabulky, hlavním tématem zápasu však byly dvě přísně posouzené červené karty rozhodčího Stevena Nichollse. Hibs měli zpočátku utkání převahu, ani jeden z týmů se však v rozkouskované hře nedostal k ohrožení soupeřovy brány. Jako první se ke střele propracoval domácí Byrne, který v 16. minutě nahradil zraněného Zemmamu, jeho pokus však tečoval Foster.

Z následného rohu se k hlavičce dostal Bamba, míč se však pouze otřel o brankovou konstrukci. Krátce před koncem poločasu měl šanci i Stokes, jeho rána ale v bráně neskončila. Druhá půle trvala jen pár minut a hosté už hráli pouze v deseti, Ross totiž chytil unikajícího Murrayho a dostal druhou žlutou kartu. Tým Marka McGheeho byl navíc oslaben i po hodině hry, kdy Nicholls poslal do sprch také Maguirea, jenž šlápl McBrideovi na nohu.

Hibs tak měli čím dál větší převahu, po volném kopu Riordana mířil hlavou nad bránu Stokes a přesně zakončit nedokázal v ještě větší šanci ani Nish. Aberdeen však také dokázal zahrozit a gólman Stack musel zasahovat proti střele McDonalda. Z následného rohu mířil Considine nad bránu. Hosty držel gólman Langfield, jenž skvěle zasáhl například při střele Riordana.

Pro hosty přesto brzy přišla další špatná zpráva, šestnáctiletý talent Fyvie byl po tvrdém faulu Murrayho zraněný odnesen na nosítkách a nahradit ho musel Young. Poté přišly chvíle Hibernianu, v 88. minutě se po centru Byrnea dostal k míči Nish a zajistil vedení 1:0. V nastavení ještě přišla pojistka v podobě krásné branky Millera na 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele