základní část, 12. kolo
21.11.2009 13:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Johnstone FC 1:2

Náhradník St. Johnstonu Jonatan Johansson je po dnešním zápase proti Heart of Midlothian hrdinou nováčka skotské ligy. Finský útočník Johansson svým gólem zajistil St. Johnstonu vítězství 2:1 nad Hearts, kteří dohrávali pouze v deseti lidech.

Díky nečekanému vítězství se St. Johnstone v tabulce posouvá před svého dnešního soupeře, přitom zpočátku zápasu vypadalo vše jinak. Christian Nade dobře kombinoval s Davidem Obuou a tihle dva představovali velkou hrozbu pro obranu hostí. Po jejich souhře se například do dobré šance dostal Ian Black, mířil ale mimo bránu. Domácí však měli problémy v obraně a po dvanácti minutách hry toho málem využil Morais.

Po půlhodině hry se ke střele dostal Nade, jeho pokus ale brankář chytil. Ani jeden z gólmanů neměl v první půli moc práce, Smith však v 35. minutě neměl šanci chytit střelu Nadeho. Ten si napřed poradil s obráncem a úžasnou dalekonosnou střelou překonal bezmocného gólmana hostů. Vstřelený gól ale jakoby domácím spíše uškodil, St. Johnstone totiž začal ohrožovat bránu Hearts.

Velkou příležitost k vyrovnání měl Morais, Balogh byl ale na čáře rychlý a jeho gólovou střelu za záda nepustil. Ve druhém poločase byl St. Johnstone aktivnější než na začátku utkání, až po hodině hry měl ale větší příležitost ke srovnání stavu. Morais nacentroval do pokutového území a Samuel bezchybně zakončil, 1:1. Hosté byli čím dál lepší a blízko gólu byl například Morris.

Domácí museli posledních deset minut hrát bez vyloučeného Goncalvese, který dostal červenou kartu za nebezpečnou hru, svého soupeře ale netrefil. Poslední minuty hry St. Johnstone svého soupeře nemilosrdně tlačil, což se mu vyplatilo. K hlavičce se dostal Craig a míč dopadl až k Johanssonovi, který neměl s proměněním šance žádné problémy. St. Johnstone vyhrál na hřišti Hearts 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele