základní část, 26. kolo
21.02.2010 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hamilton Academical 2:0

Hearts zaznamenali důležité domácí vítězství nad Hamiltonem, o kterém rozhodla až dobrá druhá půle v podání domácího týmu. Brankami se na výhře Hearts podíleli Obua a Templeton.

Hned v prvních minutách hry měl gólman Černý práci, musel vyrážet nebezpečný roh Susa Santany. Poté, co Jason Thomson přestřelil, neodpískal rozhodčí pokutový kop pro Hearts, kteří se ho dožadovali kvůli zákroku Mensinga na Elliota. I další roh Susa nadělal obraně Hamiltonu velké problémy, míč však nakonec bránící tým dostal do bezpečí. Po půlhodině hry si na roh Susa naběhl Zaliukas, bránu ale netrefil.

Accies se však nakonec málem ujali překvapivého vedení, když po rychlém protiútoku poslal míč do pokutového území Paixao, McArthur na něj ale nedosáhl. Hearts vstoupili do druhého poločasu pozitivně, centr Jonssona dostal Wallace, nemířil však přesně. Domácí tým měl stále navrch a po rohu Novikovase mířil Thomson těsně vedle.

O chvíli později zakombinovali bratři Paixaovi, míč však nakonec Kello chytil. Novikovas poslal do další příležitosti Wallace, obránce Hearts ale pouze trefil brankovou konstrukci. Hearts se však o pár minut později podařilo skórovat, Stevenson totiž našel Obuu a ten hlavičkou přesně zakončil. Obdržený gól Hamilton nabudil a střelu Neilla chytil až Kello.

V 80. minutě však Easton udělal svou malou domů hrubou chybu, míč získal Templeton a posunul ho do prázdné brány. Easton se pokusil svou chybu napravit, jeho ránu ale Slovák Kello dalším působivým zákrokem zneškodnil. Zvýšit vedení mohl ještě Kingston, Černý ale míč dokázal vyrazit.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele