o titul, 38. kolo
09.05.2010 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 1:2

Celtic zaznamenal v závěrečném ligovém utkání už osmé po sobě jdoucí vítězství, nic na tom však nemění fakt, že ligový titul mají již ve svých rukou Rangers. Hosty poslal do vedení Keane, Zaliukas však ještě v prvním poločase za Hearts srovnal a krásný vítězný gól na 2:1 vstřelil až po hodině hry Zhi.

Výkony Celticu pod vedením kouče Neila Lennona ukázaly, že nynější trenér měl na tým velký vliv a byla by chyba, kdyby u týmu nepůsobil i v příští sezóně. V prvních minutách hry zahrával volný kop Braafheid, MacDonald měl však dobře postavenou zeď. Jen o chvíli později posílal střílený centr Thomson, bek Celticu Thompson však dostal míč do bezpečí. Úvodní gól padl ve 23. minutě, kdy McGeady poslal míč Keanovi, jenž si poradil s ofsajdovou pastí a překonal i gólmana MacDonalda.

O minutu později střílel z přímého kopu Fortune, ale míč letěl mimo bránu. Volné kopy měli také Wilson a Kingston, ani jeden je však dobře nezahráli a Celtic držel vedení. Krátce po půlhodině hry mohl naopak Celtic ještě zvýšit, Fortune však zaváhal a míč do brány nedostal. O dvě minuty později měl s hlavičkou Obuy velké problémy Zaluska, míč však dokázal vyrazit. Ve 36. minutě už ale nedosáhl na vyrovnání Zaliukase po volném kopu Thomsona.

Ihned po přestávce střílel napříč pokutovým územím Templeton a Keane na druhé straně mířil z okraje pokutového území jen těsně mimo bránu. Nebezpečně vypadal volný kop Braafheida, Celtic se ovšem znovu ujal vedení až v 61. minutě, kdy dostal centr Zheng Zhi a z otočky prostřelil MacDonalda. Hearts se snažili srovnat, střela Templetona však byla tečována Hinkelem, stejně jako pokus zdálky v podání Thomsona. Celtic byl posledních deset minut pod tlakem, Stevenson se však hlavou neprosadil a zaútočit mohli hosté, na centr Keana však Rasmussen nedosáhl a střela Zhiho byla sražena na roh. Utkání skončilo vítězstvím Celticu 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele