základní část, 31. kolo
27.03.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - St. Johnstone FC 1:0

Hamilton může oslavovat povedené období a je téměř jisté, že se do druhé ligy po dvou letech nevrátí. V přímém souboji s letošním nováčkem dokázal udělat ten rozhodující krok a vsítil branku. Proto v tabulce zůstává devátý a odskočil trojici, která se zřejmě popere o záchranu. Nováček jakoby byl uspokojen současným bodovým stavem a vypadá to, že když mu neteče do bot, tak nehraje. Záchranu má totiž skoro jistou, účast v nejlepší šestce by byla navíc.

Duel sice nebyl příliš pohledný pro oko diváka, ovšem počítá se každý bodík a domácí si jistě oddechli. Získali totiž deset bodů ze čtyř zápasů a před závěrečným vražedným losem mohou hrát ve velké pohodě. St.Johnstone také narazí spíše na těžší protivníky, na druhou stranu ale právě tento tým umí hodně překvapit a při ofenzivním pojetí hry je schopný zdolat kohokoliv. O jedinou trefu se postaral v závěru prvního poločasu James Wesolowski.

Hamilton dominoval téměř v celém klání, hlavně pak v druhém poločase. Nepovedl se mu pouze začátek, kde si nějaké šance vypracoval soupeř, jinak si však výhru zcela zasloužil. Do první příležitosti se prokousal Filipe Morais po přímém volném kopu Dannyho Graingera, mířil ale vedle. Následně se musel český gólman Tomáš Černý vytáhnout proti střele Jodyho Morrise, hned na to na druhé straně nasměroval balón hlavou těsně mimo Antoine-Curier po pasu Dougie Imrieho.

Od této chvíle měli domácí navrch, po dalším ze série přímých volných kopů Simona Mensinga mířil vedle Antoine-Curier. Nicméně domácí se přeci jen dočkali ve 43. minutě. Mensing vyslal do uličky právě Wesolowskiho, na kterého obrana zapomněla. Australský kanonýr měl pak dostatek času, aby zavěsil přímo do horního rohu. Očekávaný nápor nováčka však po pauze nepřišel a naopak tlačil výběr Billyho Rieda.

St.Johnstone sice kousal zase na začátku, kde mohl vyrovnat Kenny Deuchar a po rohu Andersona také hlavičkující Morais, pak už však opět přišly chvíle Hamiltonu. Dvakrát byl proti gólmanovi Grame Smithovi neúspěšný Flavio Paixao, hodně nebezpečný byl též střídající Joel Thomas. V poslední možnosti se ocitl James McArthur, avšak téměř třicetimetrový průnik zakončil těsně vedle.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele