základní část, 7. kolo
03.10.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - St. Johnstone FC 0:2

Nováček soutěže uspěl na půdě loňského nováčka a posunul se v tabulce z posledního místa, připsal si k tomu první nulu v sezóně. St.Johnstone se potácelo v krizi a i podle slov trenéra Dereka McInnese šly body na úkor krásné hry. Nyní se to ale změnilo, hosté dokázali vsítit branku v nastavení první půle a tři body pojistily v závěru té druhé. Poskočení na desáté místo a premiérová výhra v SPL dávají jistě hodně povzbuzení do dalších klání.

Tři body mají kouzelný nádech poté, co rozdílovou trefu vsítil novic v sestavě Steven Anderson a potvrdil proto obecný fakt, že novinky opravdu napomáhají k celkovému zlepšení života. V průběhu byl největší oporou hostů gólman Alan David Main, jenž se vytáhl proti hodně tutovkám Accies. Po nudném začátku se do první vážnější možnosti dostal Kenny Deuchar, který po přihrávce Dannyho Graingera krásně vypálil, skóre však otevřít nedokázal.

Následně bylo až do konce půle velkou hrozbou duo Steven Milne - Liam Craig, jejich kombinace ani tvrdé pokusy ale za zady hostujícího brankáře neskončily a tak St.Johnstone udeřilo. Po dlouhém centru hlavičkoval do otevřené klece obránce Anderson a Černý neměl na vzdálenější tyči žádnou šanci zasáhnout. 8 minut po pauze mohl vyrovnat po rohovém kopu Richard Hastings, jenže na brankové čáře dokázal včas odkopnout skvělý Anderson.

Po hodině hry se snažil udělat něco s výsledkem střídáními kouč Hamiltonu Billy Ried, avšak oči pro pláč mu zbyly šest minut před závěrečným hvizdem. Chytrým průnikem totiž proklouzl do vápna Daniel Grainger a pohotovou ranou do pravého horního rohu dal hostům definitivně klid. V samém závěru mohli domácí snížit alespoň po přímém volném kopu Marca Paixao, ani teď ale nebyl gólman Main překonán a výsledek tak zůstal nezměněn.

V příštím kole přivítá St.Johnstone před vlastními fandy Jezdce z Rangers, Hamilton se bude prát o další body na půdě Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele