základní část, 11. kolo
07.11.2009 16:00 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Motherwell FC 2:2

Remíza se opravdu očekávala a i když Motherwell letos uměl v mnoha případech překvapit, na lepší umístění než na hranici první šestky však zřejmě myslet nemůže. Zatím je pátý s dostatečným odstupem na další konkurenty a je to pro něj v této části dobrý průběh sezóny. Branky se urodily až po hodině hry a hosté museli zachraňovat cenný bod v samém závěru. Hamilton si udržel předposlední místo a bodově se dotáhl na St. Johnstone a Kilmarnock.

Po prvním poločase to vůbec nevypadalo, že by se ještě urodil gólový koncert a po necelé hodině hry by si málokdo vsadil i na to, že padnou třeba jen dvě branky. Jenže na konci se oba protivníci rozstříleli a měli okénka v obraně. Dramatické Lanarkshire derby bylo od začátku v bojovném duchu a tvrdé zákroky určitě nechyběly. Motherwell v úvodu tlačil a první pokus si vypracoval Jutkiewicz, s ním si ale dokázal poradit český strážce Tomáš Černý.

Hned poté ho už překonal aktivní Sutton, jenže ho při tom atakoval nedovoleně a sudí branku neuznal. Hamilton zahrozil po čtvrthodině hry, Beuzelinova dělovka ale přesná nebyla. Stejný hráč svůj mančaft oslabil již po půlhodině hry po druhé žluté kartě. Nejprve dostal dvě minuty před důležitým momentem první a následně nervy neudržel podruhé. Další pohroma přišla šest minut před pauzou.

Ve vápně fauloval Richard Hastings O'Briena a na penaltu se odvážil Forbes. Avšak zamířil do středu branky, kde byl připravený Černý. Motherwell spaloval další a další šance, neskutečný výkon předvedl Černý, který pochytal všechny čtyři velké tutovky soupeře v úvodní čtvrthodině druhého dějství. Proto pravidlo nedáš-dostaneš bylo nevyhnutelné i v početní nevýhodě. Po Paixaově rohovém kopu si hlavou naskočil Simon Mensing a stylem a la Jan Koler vymetl přesně šibenici.

Možná by ani tolik branek nepadlo, kdyby v 78. minutě nenapřáhl skoro ze 30 metrů skotský mladíček Jamie Murphy a trefil také horní roh branky, Černý pouze zaplaval vzduchem - 1:1. O pár minut později ale navrátil vedení domácím hrdina Paixao, který po pasu Wesolowskiho mířil z hranice penalty též do horního růžku. Konečnou podobu výsledku určil Jutkiewicz, jež překonal Černého.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele