základní část, 33. kolo
10.04.2010 16:00 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Hibernian FC 4:1

Hibernian zřejmě definitivně vzdává souboj o třetí místo, a pokud Dundee navýší svůj současný osmibodový náskok na dvouciferný počet bodů, bude v nadstavbě téměř nemožné manko dohnat. Nyní nedokázal udolat Hamilton, který se do zápasu dostal díky dvěma penaltám. Hibs sice odpověděli na úvodní branku ještě do poločasu, ovšem po hodině hry šli domácí opět do vedení a pak přidali dokonce další dvě trefy.

Hibs i tak prozatím zůstávají na čtvrtém místě, to ale nemusí platit dlouho. Zápas k dobru má totiž Motherwell. Naopak Hamilton poskočil na prozatímní osmou příčku před Aberdeen a získal v boji o záchranu zřejmě rozhodující osmibodový náskok. Accies vstoupili do duelu vskutku výborně a hned v úvodních minutách se musel vytáhnout gólman Hibs Graham Stach. Ten brilantně vytáhl střelu Mickael Antoine-Curiera po přihrávce Jamese McArthura.

Hosté poprvé zahrozili o něco později ranou Anthony Stokese, tentokráte však byl mužem na svém místě český gólman Tomáš Černý. Ještě před gólovým okamžikem pálil z dobré pozice nad Flavio Paixao. Hned na to po Paixaově centru zahrál rukou ve vápně Liam Miller a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Ten se musel kvůli přešlapu hráčů Hamiltonu opakovat, nicméně Mensing při repete drze zamířil do stejného horního rohu - 1:0.

Po období útlumu přišlo asi deset minut před pauzou vyrovnání. Darren McCormack přesným pasem uvolnil Colina Nishe a ten přesně zamířil ke vzdálenější tyči - 1:1. Ke konci půle musel Čený skvěle zlikvidovat pokusy Rankina a Nishe a proto v té druhé přišla řada na domácí. Po přímém volném kopu Canninga zatáhl stoper Murray za záchranou brzdu a poslal k zemi Imrieho. Mensing bez problému nařízenou penaltu zužitkoval.

O pár minut později zazářila hvězda v podobě střídajícího Joele Thomasa, který se postaral o dvě zbývající trefy týmu. Nejprve v 68. minutě nečekaně napřáhl z dobrých 25 metrů a balón zapadl přímo do šibenice na vzdálenější tyči. Deset minut před závěrečným hvizdem k tomu obešel Bambu a pokořil Stacka podruhé. V závěru se ještě snažil snížit po chybě Canninga Rankin, stav se ale až do konce nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele