základní část, 16. kolo
13.01.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Dundee United 0:1

V dohrávce šestnáctého kola skotské ligy se proti sobě utkaly týmy Hamiltonu a Dundee United. Ačkoliv domácí vstoupili do utkání dobře, nedokázali svoje šance proměnit a o vítězi tak rozhodla až branka Goodwillieho ze 75. minuty, která tak přisoudila tři body hostům.

Hamilton nastoupil v totožné sestavě jako v posledním pohárovém zápase a hned v prvních minutách hry měl šanci ohrozit slovenského gólmana Perniše v brance Dundee United. Antoine-Curier našel centrovaným míčem Elliotta, který poslal svoji hlavičku směrem k bráně, kde ale míč nejistě zastavil Kenneth. I přes požadavek domácích na pokutový kop odpískal rozhodčí pokračování hry.

McArthur poté poslal do šance Paixaa, portugalský fotbalista ale nebyl dost rychlý na to, aby ohrozil Perniše, naopak na druhé straně musel pokus Goodwillieho vyrážet český brankář Černý. Hamilton však byl pravděpodobnějším autorem vedoucí branky, další šanci ale zahodil Mensing, který mířil mimo bránu.

Místo vstřelení branky mohl Hamilton vzápětí inkasovat, když volný kop zahrál Dixon a bránící Neil nastřelil vlastní tyč. Po velmi špatné zpětné přihrávce Elliotta se do velké šance dostal i Goodwillie, Černý ale skvělým zákrokem držel Hamilton nad vodou. Nepřesvědčivý Elliott už do druhé půle nenastoupil a nahradil ho Wesolowski.

Krátce po startu druhého poločasu přihrával Mensing Antoineu-Curierovi, ale vyběhnutý Perniš míč lapil, navíc byl odpískán ofsajd. Ani jednomu z týmů se nedařilo vstřelit vedoucí gól, McArthur proto zkusil překvapit zdálky, ale neúčinně.

Když už Paixao gól zaznamenal, bylo znovu odpískáno nedovolené postavení. Patnáct minut před koncem zápasu se ale diváci branky přeci jen dočkali, radovali se však hosté. Kenneth našel Goodwillieho, pro kterého nebyl problém překonat bezmocného Černého, 0:1. Hamilton se snažil srovnat, Crawfordovu střelu ale Perniš vyrazil a ani na konci zápasu se už skóre nezměnilo.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele