základní část, 23. kolo
30.01.2010 13:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Celtic FC 0:1

Celtic se pere s těžkou situací v tabulce a díky výhře 1:0 nad zachraňujícím se Hamiltonem stále bojuje o naději na zisk titulu. Jedinou trefu, navíc svou první v dresu The Bhoys, zařídil v 67. minutě dánský útočník Morten Rasmussen.

Domácí začali proti favoritovi nebojácně. Jen s velkou dávkou štěstí Celtic odvrátil rohový kop Eastona, Kirkpatrick byl jen centimetry od skórování poté, co ho hezky centrem našel McClenahan. Od té doby však Hamilton nedokázal do konce zápasu zamířit mezi tři tyče. Celtic se pomalu dostával do svého tempa a soupeře přehrávat.

Málem mohl přijít k brance jako slepý k houslím. Obránce domácích Accies McLaughlin totiž ve snaze odvrátit balón pryč před McGeadym trefil vlastní břevno. Do útoku se zapojoval i často bek Hinkel, protože v obraně toho příliš na práci neměl. Devět minut před přestávkou McGeady našel přihrávkou Samarase, jehož rána letěla mimo.

Hosté soupeře ke konci půle hodně zatlačili, ani jedna šance však brankou neskončila. Ve druhé části pokračoval Celtic v dobývání skromného stánku v Hamiltonu. N'Guemovu bombu lapil Černý, v 65. minutě si korejský záložník Ki narovnal balón za vápnem, ale rovněž ho vychytal český brankář.

Rozhodující branku zařídil o dvě minuty později Rasmussen. Ki se vřítil do vápna, ale ztratil míč, naštěstí se dokázal dobře zorientovat čtyřiadvacetiletý útočník a protlačil ho nakonec za brankovou čáru. Do konce zápasu už stačilo Celticu jen držet míč a těsný náskok, v poslední minutě mu ani nevadilo, že Marc-Antoine Fortune nedal penaltu.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mowbray je fakt blbej :((( McManus pryc :( Cadwell pryc :( fakt to nema v hlave v poradku :( ted ma odejit jeste Fox a McDonald jako on asi fandi Rangers bo ja uz newm :(.... modlim se aby Hamilton vyhral a Celtic Mowbraya odvolal :( tohle se neda proste .... Cetlic the best

Reagovat
Virtuos

Presne tak kapitána mužstva a ešte dlhoročného hráča akým je McManus pustiť preč veď to je hlúpe. Čo ide dokazovať? Radšej nakúpi neznámych hráčov, ktorý nemajú skúsenosti s Ostrovným futbalom pritom, keď chcel kupovať tak na ostrovoch ich je dosť no on nič. Som zvedaví len žeby po 3 - 6 kolách si nebalil kufre a Adios.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele