základní část, 2. kolo
22.08.2009 16:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Aberdeen FC 0:3

Aberdeen už se možná opět začíná dostávat na světlo světa a nový trenér Mark McGhee může být naprosto spokojen. Poprvé v sezóně vstřelili domácí více jak jeden gól a hlavně neinkasovali, poprvé zvítězili či dokonce bodovali. To je hodně pozitiv do jednoho zápasu. Aberdeen tak v tabulce poskočil na prozatimní šesté místo, Hamilton se s celkovým skóre 0:6 propadl na poslední místo a pokud to takhle půjde dál, záchrana bude hodně daleko.

Za Abedredeen zářil Charlie Mulgrew, který vsítil důležitou úvodní trefu. Rozhodující byla především první půlhodina, kde hosté vstřelili hned dvě branky a domácí se už ani přes velkou diváckou podporu nezvedli, hřebíček do rakve jim hosté zasadili 20 minut před závěrečným hvizdem. Hráči Aberdeenu byli aktivní od samého začátku, po zblokované střele Lee Millera však proti Alukově opakovanému pokusu bez problémů zasáhl Černý.

O něco později to z dálky zkoušel Mackie, avšak levou tyčku o kousek minul. V dalším průběhu pálil do téměř stejného místa Mulgrew, následně Aluko poslal padáček pouze do horní síťky nad brankou. Krásný moment se urodil ve 23. minutě, z přímého volného kopu z 22 metrů uklidil nádherně pravačkou přímo k tyči Mulgrew. O šest minut později mohli hosté slavit dvojnásob. Z Mulgrewa se stal tentokrát nahrávač a další přímý kop z jeho kuchyně využil Andrew Considine, jenž přeskočil beka Izzyho Irekepnia a volnou klec nemohl minout - 0:2.

Po půl hodině mohlo být definitivně rozhodnuto po precizní střele Mackieho, avšak konečky prstů perfektně vytěsnil na roh Tomáš Černý. Domácí promarnili velkou možnost na vyrovnání dvě minuty před pauzou, Wilkieho přímý volný kop tečoval na vzdálenější tyč Marco Paixao, z brankové čáry vykopával po skvělém skluzu Considine.

Domácí se probudili i v druhém dějství, na začátku spálil velkou možnost Leon Knight. Po centru Flavia Pixaa prodloužil Wesolovski na Mensinga, jeho střelu však obrana zablokovala, ale dorážka střídajícího Leona Knighta minula levou tyč jen o milimetry. A tak hosté udeřili za trest potřetí. V 69. minutě uvolnil Aluko po dlouhém běhu Mulgrewa, ten přihrával napříč vápnem na střídajícího Maguireho, který z voleje navýšil a udělal tak za utkání tečku. V příštím kole zavítá Hamilton na půdu Rangers, kde se mu šance nedávají, Aberdeen chce navázat na úspěch doma s Motherwellem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele