základní část, 8. kolo
17.10.2009 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - St. Mirren FC 1:3

Fotbalisté Falkirku nedokázali ani tentokrát zvítězit a připsali si již pátou porážku v lize, se třemi body se proto nacházejí na samém dně SPL. Přitom to vypadalo, že by domácí mohli vydolovat všechny tři body, ovšem v polovině druhé půle je zmrazil vyrovnávací gól a v poslední dvacetiminutovce museli ze sítě balón lovit ještě dvakrát. St.Mirren i přes vítězství zůstává sedmý, konkurentům ze spodku tabulky se však rapidně vzdálil.

Po velmi nudné první půli přišla řada šancí v té druhé a díky hře v divokém tempu se urodilo také nejvíce branek v tomto kole. Saints vstoupili do utkání aktivněji a zatlačili soupeře na jeho půlku, již po několika minutách musel zasahovat brankář Robert Olejnik proti hlavičce Craiga Darga, kterému krásně nacentroval Jack Ross.

Dargo měl další možnost o moment později, kdy po rohovém kopu Dormana prodlužoval Potter, proti Dargovi ale zasáhl perfektně obránce Jackie McNamara a proto Olejnik pohodlně sebral balón ze vzduchu. Hosté to v dalším průběhu zkoušeli střelami z voleje, domácí ranami z dálky, ani jedna činnost ovšem neměla ani v nejmenším šanci na úspěch. Vážněji se hosté mohli dostat do vedení po přímém volném kopu Rosse.

Ten tvrdě vypálil z dobrých 22 metrů, Olejnik ale měl své rukavice na správném místě. Po změně stran nahradil v 54. minutě na hřišti zraněného Scotta Arfielda Alexander MacDonlad a po necelé minutě už mohl slavit gól. Vypadalo to, že bude hrdinou, nakonec se ale tak nestalo. Po rohovém kopu chyboval v hlavičkovém souboji s Twaddlem obránce Ross a MacDonald uklidil do prázdné klece před bránícím McLeanem.

Následně hosté srovnali díky aktivnímu Dargovi, kterého vyslal do úniku střídající Allan Johnston. Hned o čtyři minuty později byl Dargo dosazen do role nahrávače a pasem zprava uvolnil Mehmeta, jenž misky vah přehoupl na stranu St.Mirrenu - 1:2. Falkirk se na výraznější odpor nezmohl a v 88. minutě vsítil svoji první trefu v SPL střídající Tom Brighton. Ten nahradil zraněného Darga, jenž měl problémy s ramenem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele