základní část, 19. kolo
13.03.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Falkirk FC - St. Johnstone FC 1:2

Fotbalisté Falkirku dobře vědí, že před závěrečnou fází si nechali zasadit další hřebíček do rakve a zřejmě se poperou o udržení pouze už s jedním mančaftem. Jejich ztráta se vyšplhala na čtyři body a ve zbývajících kolech na ně čeká pořádný kus práce. Přitom stačilo tak málo. Domácí po necelé půlhodině hry vedli, jenže brankou do šatny z pokutového kopu bylo srovnáno a šest minut před závěrečným hvizdem hosté definitivně otočili.

Nováček tak přesně využil mezírek v obraně a v pravý čas dokázal udeřit. V tabulce zůstal na sedmé příčce a má na kontě 31 bodů, jedenáctibodový náskok na sestup by měl už být ve zbývajících kolech dostatečný. Do duelu vkročil lépe Falkirk a hned od začátku začal prověřovat obranu soupeře, ze svého tlaku vytěžil kýženou branku. Špatná koncentrace v koncovce obou poločasů však tento moment přebyla negativními vlnami.

Do první možnosti se dostali domácí krátce po výkopu, když volný kop Pedra Moutinha odvrátil stoper Michael Duberry pouze k nabíhajícímu Vitoru Limovi, ten ale branku přestřelil. Lima se dostal do další příležitosti o chvilku později po přihrávce Moutinha, avšak gólman Graeme Smith dokázal situaci vyřešit. Sám Moutinho prověřil brankářovu pozornost další dobrou střelou ze střední vzdálenosti, mířil však mimo.

Nicméně ve 27. minutě se domácí konečně dočkali, když gólman Smith nedokázal zachytit centr Moutinha a do branky ho doslova a do písmene uklidil Marc Twaddle. Hosté se vrátili do hry v nastavení prvního dějství. Po načechraném centru do vápna od Dannyho Graingera se na zadní tyči ocitl Deuchar a hlavou trefil nekontrolovanou ruku Briana McLeana, rozhodčí jasně ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se sebevědomě postavil Liam Craig a bez sebevětších potíží srovnal stav.

V dalším průběhu se ale domácí nevzdali. V druhé půli byl pokus McLeana po rohovém kopu Moutinha na poslední chvíli zablokován přiběhnuvším Deucharem. Na druhé straně vystřelil z dobré pozice Murray Davidson, avšak branku přestřelil. Těsně před poslední trefou mohl strhnout vedení na stranu Falkirku Lima, jenže po centru Enocha Showunmiho klec netrefil a na druhé straně proto přišel trest. Na dlouhý pas za obranu od Scobbieho si naběhl Deuchar a bezmocného brankáře Roberta Olejnika přeloboval - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele