základní část, 24. kolo
10.02.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Kilmarnock FC 0:1

Léčení jménem Calderwood vychází na jedničku, sedm bodů ze tří duelů je výtečný počin. Zvlášť, když proti outsiderovi z Kilmarnocku stáli takoví giganti jako Celtic či Dundee. V těžkém zápase ve Falkirku sice hosté nebyli výrazně lepší a museli se klepat až do závěrečných minut, nicméně díky brance Craiga Brysona se vzdálili sestupu na pět bodů.

V současnosti totiž Kilmarnock poskočil na deváté místo před St. Mirren a možná by rád zaútočil i na boj o nejlepší šestici. Falkirk naopak zůstal osamocen na poslední příčce a nyní ztrácí na jedenáctý Hamilton už tři body. Čekají ho tedy hodně krušné chvíle a další ztráta bodů by záchranu zkomplikovala. Přitom Falkirk v závěru tlačil co se dalo, jenže povzbuzený Kilmarnock ho téměř do ničeho nepustil.

Falkirk vstoupil do úvodu zápasu lépe a tradičně hrozil ze standardních situací. Po rohovém kopu Twaddleho se dostal do zakončení Colin Healy, avšak jeho divoký pokus šel mimo tři tyče. V dalším průběhu se musel několikrát vytáhnout Cammeron Bell, který si poradil s hlavičkou Enocha Showunmiho i následnou ranou Finnigana. Kilmarnock zahrozil po dvaceti minutách hry, kdy se blýskl gólman Olejnik po rohovém kopu Brysona a následné hlavičce Pascaliho.

Právě kapitán Pascali byl ale po půl hodině hry vystřídám kvůli zranění a do hry musel Jamie Hamill. Před pauzou zakombinovali Tim Clancy s Chrisem Maguirem a prvý jmenovaný tvrdě vypálil, jenže mířil těsně vedle tyče. Hned pauze ale vystrčil růžky také Falkirk, když Showunmi nacentroval na hlavu Finnigana, balón ale síti neskončil. Od této chvíle začali zlobit většinou hosté a vyplatilo se jim to.

Nejprve ještě zamezil brance Olejnik, když neskutečně zasál proti pokusu Maguireho, o něco později však rakouský gólman nemohl dělat nic. Maguire totiž předložil chytrý pas Brysonovi a ten poslal balón k bližší tyči - 0:1. Do závěrečného hvizdu zahrozil za domácí ještě Pedro Moutinho a Showunmi, Kilmarnock mohl zvýšit díky hlavičce Kevina Kyleho, branka z toho již ovšem nebyla.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele