základní část, 2. kolo
22.08.2009 13:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Falkirk FC - Hibernian FC 1:3

Velký obrat a začínající stagnace. Falkirk podruhé za sebou prohrál rozdílem třídy a díky celkovému skóre 2:7 mu patří s nulovým ziskem bodů poslední příčka. První utkání na půdě silných Rangers se dá prominout, ovšem to druhé před vlastními fandy proti Hibs už ne. Domácí přitom vedli od 25. minuty, díky dvěma trefám tradičního zabijáka Derika Riordana v druhém poločase však o všechny body přišli.

Hibs se tak s plným počtem bodů dostali do vedení a je klidně možně, že bude na špici i po odehrání všech zbývajících klání 2. kola. Falkirk byl v úvodní půl hodině mnohem lepším mančaftem a mohl jít do vedení v samém úvodu. Do šance se probojoval Carl Finnigan a chtěl vypálit z 10 metrů, ovšem včas ho dokázal odzbrojit obránce Souleymane Bamba.

O něco později pálil z dobrých 22 metrů velmi divoce Scott Arfield, ani on ale mezi tři tyče nezamířil. Následně to zkoušel po centru zprava od Darrena Barra hlavou Finnigan, i tentokrát se však síť nerozvlnila. Na druhé straně vyslal propagační střelu do Olejnikovi náruče novic Stokes, posléze ovšem vsítil Falkirk první branku. Na rohový kop si naběhl Ryan Flynn a pravačkou zblízka nedal Ma-Kalambymu šanci.

Duel byl po co se týče gólových možností velmi bohatý, necelých pět minut před pauzou se hosté dočkali vyrovnání. Další rohový kop John Rankina poslal tvrdou hlavičkou pod břevno Souleymane Bamba - 1:1. Po pauze se oba týmy uklidnily a další možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kde poprvé zaúřadoval Riordan. Přesný přímý volný kop dalšího hrdiny Rankina poslal tečí k bližší tyči.

Falkirk se mermomocí snažil vyrovnat, největší možnost spálil Arfield, kterého v poslední možnou chvíli zablokoval Hogg. Deset minut před koncem upravil stav na 1:3 Riordan, jenž byl po Creggově přímém kopu neomylný, Falkirk se poto definitivně položil. O první body bude usilovat v příštím kole na hřišti Dundee United, Hibs chtějí potvrdit svou dominanci doma s Celticem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele