o udržení, 35. kolo
24.04.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - Hamilton Academical 0:1

Fotbalisté Falkirku si opět zkomplikovali situaci a budou mít v závěrečných kolech co dělat, aby se v nejvyšší soutěži udrželi. V domácím prostředí si totiž měli poradit s rivalem z Hamiltonu. Jenže ten do puntíku potvrdil svou skvělou formu a připsal si další cenné vítězství, díky němuž ještě může pohodlně bojovat o hezké sedmé místo. Falkirk je stále poslední, rozhodující duely ho však ještě čekají.

Falkirk nyní ztrácí na St.Mirren již čtyři body a vypadá to tak, že se o záchranu popere pouze s Kilmarnockem. Ten je totiž ve velké krizi a tady by cesta opravdu vést mohla. Hostům naprosto vyhovuje remíza St.Johnstone s Aberdeenem, a proto živí naději na lepší pozici než osmou. Accies rozhodli o své výhře po necelých dvaceti minutách hry, kdy se trefil Marco Paixao. V dalším průběhu je několikrát podržel český gólman Sean Mudroch, který v brance nyní nahradil českou jedničku Tomáše Černého.

Hosté získali z posledních deseti duelů již 21 bodů a jsou rozhodně jedním z nejúspěšnějších výběrů v SPL za poslední dva měsíce. Hamilton se dostal do slibné příležitosti po pár minutách hry, střela Martina Canninga však šla těsně vedle bližší tyče. Na druhé straně se do středu vápna probojoval Moutinho a zkusil otevřít skóre, jenže bezproblémový zákrok si připsal Murdoch. Avšak to byla jediná, a také poslední šance Falkirku v úvodním dějství.

Po čtvrthodině hry propásl Hamilton velkou možnost, když se před Robertem Olejnikem ocitl Mickael Antoine-Curier, ovšem nedokázal zblízka dobře postaveného strážce postavit. Hosté se nakonec dočkali o moment později. Paixao převzal nádherný pas od Dougie Imrieho a poslal ho do horního rohu branky - 0:1. Hned na to se chtělo vytáhnout také dvojče Flávio Paixao, tentokráte ale vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok jistý Olejnik.

Domácí začali tlačit až po změně stran. A i nyní byl u toho Moutinho. Toho ale zblízka brilantně vychytal Mudroch, který si o něco později poradil i s pokusem střídajícího Enocha Showunmiho. Hosté zahrozili pouze akrobacií Marka Paixaa, více možností měl Falkirk. Nicméně několik centimetrů chybělo hlavičce Marka Stewarta, po ráně Curiera neskončil balón v síti díky Murdochovu ramenu a úspěšný opakovaně nebyl ani Moutinho. Proto zůstal stav až do závěrečného hvizdu nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele