základní část, 28. kolo
07.03.2010 14:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - Celtic FC 0:2

Fotbalisté Celticu už zřejmě o ligový titul bojovat nebudou, ztráta dvojciferného počtu bodů se zdá být vskutku nesmazatelná, k tomu mají Jezdci klání k dobru. Nicméně Zelenobílí se jistě chtějí udržet alespoň na druhém místě, které zajišťuje účast v předkole Ligy mistrů. Nyní dokázali po bitvě vyhrát ve Falkirk Parku, opět se blýskl předevšínm jeden muž. Největší hvězdou je po svém příchodu Robbie Keane, který vsítil obě branky hostů.

Tu první dal jedenáct minut před pauzou, tu druhou jedenáct minut před závěrečným hvizdem a obě branky si proto rozvrhl do stejného času. Celtic tak udržel na druhé příčce sedmibodový náskok na ostatní soupeře, Falkirk je stále poslední s tříbodovým handicapem na jedenáctou záchranářskou pozici Hamiltonu. V celém průběhu ale domácí hodně útočili a při více střelecké potenci se klidně mohli postarat o zázrak.

Za domácí se nejvíce bláskl Victor Lima, ovšem ve všech svých třech hodně nadějných pokusech selhal a nedokázal buď přesně zamířit, nebo pokořit gólmana Boruce. Hned od začátku mělo utkání rychlý spád a Keane se ihned probojoval do vážnější akce. Ve 4. minutě dobře vypálil na gólmana Olejnika, ten ale ještě dokázal vyrazit na roh. Na druhé straně zahrozil Enoch Showumni, avšak jeho hlavička šla nad branku Celticu.

Showumni mohl otevřít skóre po čtvrthodině hry, jenže jeho pokus dokázal brilantně na roh vyrazit Boruc. Hostující gólman byl překvapivě neustále v permanenci, v půlce prvního dějství si musel poradit také s pokusem Limy. Ten se dostal do zakončení i o něco později, na druhé straně zahrozili Keane s Mortenem Rasmussenem. A právě oni dva se postarali o úvodní trefu zápasu. Rasmussen prošel celou obranou a předložil právě Keanovi, jenž nemohl minout - 0:1.

Po pauze zase začal tlačit Falkirk a nutno podotknout, že byl povětšinu lepší. Výbornou střelu vyslal Flynn a zasáhnout musel i nyní Boruc. O něco později se protlačil do dalšího zakončení též Showumni, avšak ani on síť nerozvlnil. Nicméně v závěrečné půlhodině se Celtic osmělil a tlačil on, nejvíce byli vidět Samaras s McGeadym. Druhou trefu dal Keane po volném kopu Crosase, když zakončil podél Olejnika a dal kouči Mowbraymu do dalších duelů více klidu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele