základní část, 14. kolo
05.12.2009 16:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Dundee United - St. Mirren FC 3:2

Tak že by se ofenzivní koncert nečekal, to se opravdu říct nedá. Ale že utkání skončí úplně stejně jako loni, to opravdu na sázkařskému programu číslo jedna rozhodně nebylo. Nicméně všemu předcházel úplně jiný průběh než v loňském roce, neboť tentokráte dotahoval St.Mirren. Jenže vždycky snižoval za dvoubrankového vedení soupeře a proto gól pět minut před koncem přišel příliš pozdě.

Dundee United splnilo roli favorita a udrželo čtvrté místo, naopak St. Mirren zůstává na deváté pozici a bude mít co dělat, aby během několika kol nespadl na samé dno SPL. Zápas se rozjel až po půl hodině hry, kdy skóroval domácí výběr a dvougólové vedení se zdálo být nesmazatelné. Jenže hosté se dostali do hry po vlastní brance Dodse. Plamínek zhasl po opětovném navýšení a závěrečné snížení již znamenalo jenom kosmetickou úpravu.

Přitom do brzkého vedení mohl jít St.Mirren, po centru Jacka Rosse zakončoval Hugh Murray, jeho volej byl však nepřesný. Po dvaceti minutách mohl otevřít skóre Higdon, jenže po krásném centru Murraye se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. A proto přišel na druhé straně trest v podobě vedoucího gólu. Po nádherném pasu Dillona zavěsil i přes obrovskou snahu obránce Chrise Innese Damian Casalinuovo, gólman Paul Gallacher byl bez šance.

Minutu před pauzou fotbalisté United náskok navýšili, když z přímého kopu překvapil Gallachera záložník Craig Conway na bližší tyči - 2:0. Po pauze všechno vypadalo pro domácí jako ráj, jenže jako by Adam přeci jen kousl do zakázaného jablka. Nejprve se totiž musel do sprch pakovat Morgaro Gomis, když nešikovně stáhl k zemi unikajícího Stevie Thomsona. A po následném volném kopu si sklepl balón do sítě Dods před dotírajícím Lee Mairem.

Domácí sice byli nebezpečnější, míč na kopačkách však přeci jen měl stále St.Mirren. Jenže skvělý Conway vyslal do možnosti Myrie-Williamse a ten tváří v tvář Gallacherovi uspěl - 3:1. United dokonce dohrávalo v devíti, když se zranil Dods a Levein již nemohl střídat, snížit se proto podařilo O'Donnellovi. I přes velký tlak již Dundee výsledek šťastně udrželo a zisk 26 bodů je prozatím jistě těší.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele