základní část, 22. kolo
27.01.2010 20:45 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Dundee United - St. Johnstone FC 3:3

Krásné utkání mohli diváci sledovat na stánku Tannandice a šestikolový nášup se příznivcům jistě líbil. Jenže většina z nich určitě nebude spokojena z výsledkem, domácí mančaft totiž překvapivě přišel o třetí příčku a musel se sklonit Hibs, které zdolalo Celtic. Přitom Dundee ukázalo obdivuhodný obrat během druhé půle, když z výsledku 0:2 svítilo v 77. minutě na tabuli skóre 3:2. Ovšem za neuvěřitelných 12 sekund již bylo zase srovnáno.

Dundee tak ztratilo cenné korálky a na kontě jich tedy má 35, nováček udržel deváté místo a je stále relativně vzdálen od sestupových vod. St.Johnstone vstoupilo do duelu přímo božsky, avšak po změně stran začaly docházet síly a vypadalo to, že duel skončí stejně jako minulý týden proti Celtiku - favorizovaný soupeř otočí. To se sice povedlo, jenže St. Johnstone díky okamžité trefě zachránilo velmi potřebný bod a ukázalo, že rozhodně není do počtu.

Stav se měnil po necelých šesti minutách, kdy do vápna nahrával Kevin Moon a Peter MacDonald z celkem přijatelné vzdálenosti namířil přímo do dolního rohu branky slovenského strážce Perniše. Pak nastoupilo Dundee, jenže další branka padla po dvaceti minutách hry opět do sítě domácích, jinak veselý stadion jednohlasně zmlkl. Peter MacDonald se tentokráte proměnil v nahrávače a uvolnil Liama Craiga, který zamířil do pravého rohu - 2:0.

Nováček stejně jako v minulém duelu udržel nerozhodný stav až do konce první půle. Jenže hned po ní se Dundee vrátilo do hry. Po necelých sedmi odehraných minutách nacentroval do vápna Craig Conway a nadýchaný centr poslal hlavou do sítě Jon Daly, který tak dal svému celku naději. Dundee tlačilo na pilu v celém dalším průběhu a v polovině druhého dějství to přineslo své ovoce. Krásnou nahrávku vyprodukoval střídající Filipe Morais a autor trefy Daniel Swanson vymetl přímo horní levý roh hostující klece - 2:2.

Za necelých deset minut bylo dílo dokonáno, nešťastník Steven Anderson si míč sklepl do vlastní branky. Jenže srdce nováčka je opravdu velké a hned po rozehrání ze středového kruhu se stav opět srovnal, zápasu skutečně remíza zcela slušela. Ve vápně se uvolnil nejlepší muž na trávníku Peter MacDonald a stejně jako u první branky zamířil k tyči, gólman Perniš se opět natahoval marně. Poté sice tlačilo Dundee, nováček ovšem plichtu i přes všechny strasti ubránil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele