základní část, 31. kolo
27.03.2010 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 3:0

Dundee United nezaskočilo ani brzké vyloučení Paula Dixona a díky třem gólům si zajistilo důležité vítězství nad Motherwellem. Vedení vystřelili domácím v první půli Goodwillie a Buaben, na konečných 3:0 později zvýšil Swanson.

Motherwell byl v prvních deseti minutách lepším týmem a nebezpečný byl pro domácí zejména volný kop Hateleye, na který jen těsně nedosáhl Sutton. United navíc už v 16. minutě přišli o vyloučeného Dixona, který tvrdě kopl O'Briena. Domácí jakoby vyloučení povzbudilo a blízko gólu byl Goodwillie, jehož střela šla jen těsně mimo bránu. Na druhé straně se po centru Hateleye dostal k míči nabíhající Murphy, bránu ale netrefil.

Hosté se do vedení dostali trefou Suttona, kterou však rozhodčí neuznal pro ofsajd, řada tak přišla na Dundee United. V 38. minutě zahrál Conway rohový kop, Webster hlavičkoval a Goodwillie tečoval míč do brány, 1:0. Během pěti minut šli domácí už do dvougólového vedení, nedohodli se totiž Craigan s gólmanem Ruddym, míč jim ukradl Buaben a poslal ho do odkryté brány. Hosté znovu rozvlnili síť na začátku druhé půle, znovu však nebyl Murpyho gól uznán kvůli ofsajdu.

Motherwell se snažil snížit, O'Brien však mířil jen nad bránu a úřadovali tak znovu domácí. V 72. minutě se přes obranu Motherwellu protlačil Swanson a Ruddy na jeho střelu nedosáhl, 3:0. Motherwell byl bezradný, ke konci utkání už se už jen neúspěšně snažil Perniše dvakrát překonat Coke a Dundee United tak zvítězili 3:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele