o titul, 38. kolo
09.05.2010 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 0:2

Hibernian závěrečný zápas sezóny zvládl, na hřišti Dundee United zvítězil díky dvěma gólům Nishe 2:0, což mu stačí ke kvalifikaci do pohárové Evropy. Motherwell totiž nepřekonal Rangers a své místo tak přepustil právě Hibs.

Vzhledem k finálovému utkání ve skotském poháru se domácí rozhodli výrazně obměnit sestavu, což byla nepochybně pro Hibs velice důležitá zpráva. Převaha hostů byla vidět už od začátku zápasu, plodný útočník Stokes po chybě Kennetha mířil pouze do rukavic Perniše. Už ve 12. minutě však gól do sítě United padl, Nish získal míč a prostřelil jak obranu, tak slovenského gólmana, 0:1. Kenneth mohl svoji chybu napravit vyrovnávacím gólem, jeho pokus však na poslední chvíli vykopl Wotherspoon.

Stokes měl další příležitost po přihrávce Nishe, Perniš však jeho nízkou střelu chytil. Postupem času se k ojedinělé příležitosti ohrozit bránu hostí dostal hlavičkující Casalinuovo, nemířil však přesně. Na druhé straně se ke střele dostal Rankin a od druhého gólu zachránila Perniše branková konstrukce. Srovnat mohl Shala, Smith ale míč lehce chytil.

Z dálky se pokusil ohrozit bránu United Riordan, Perniš si však s jeho střelou poradil. Hra se postupem času čím dál více zpomalovala, náhle však podruhé udeřil Nish, který využil přesného centru Thicota. Hosté si tak zajistili místo v Evropské lize a mohou slavit, naopak kouč domácích Peter Houston nemůže být spokojen s výkonem většiny náhradníků.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele