základní část, 20. kolo
16.01.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 1:0

Fotbalisté Dundee United dokázali opět poskočit na třetí místo a krize, která je postihla na konci minulého roku, je zřejmě definitivně zažehnána. Kuriózně k tomu pomohl pohárový duel s druholigovým Partickem, i to se ovšem počítá. Hibs klesli na čtvrtou příčku, mají ovšem zápas k dobru a proto rozhodně není nic ztraceno. Vyrovnané klání rozhodla pouze jedna trefa, kterou domácí vsítili ještě krátce před pauzou.

Nicméně příliš pohledné utkání to nebylo a v tvrdých podmínkách rozhodl opravu pouze jeden moment. Hibs v současnosti ztrácí na svého konkurenta bod, souboj o třetí místo, do kterého se dostali i Hearts, bude proto velmi zajímavý. Nejlepší formu mají Hearts, jenže do konce sezóny zbývá ještě hodně kol. O výsledku rozhodl šťastný střelec Danny Swanson, který si dokonce netradičně připsal první trefu v sezóně.

Přitom Dundee již o chvíli předtím promarnilo velkou naději na vedení, když skvělého gólmana Grame Smitha neprostřelil z penalty David Goodwillie, jeho následná hlavička šla pro změnu nad. Jenže hned za tři minuty se již Dundee radovalo a nejtěsnější náskok udrželo až do závěrečných minut. K tomu diváci mohli vidět i nastřelení tyčí, v hostujícím dresu se to povedlo Johnu Rankinovi a Liamu Millerovi, v tom domácím Jonu Dalymu.

Pozice kouče Peter Houstona tak vůbec nemusí být ohrožena, klidně by mohl vést Dundee ve zbytku sezóny a pokusit se ho dovést na vytoužené třetí místo. V domácím dresu zazářil také slovenský gólman Dušan Perniš, který přišel do kádru v tomto přestupovém období. Kromě jiných zákroků zlikvidoval neskutečně třeba i přímý volný kop Johna Rankina.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele