základní část, 28. kolo
07.03.2010 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Heart of Midlothian 1:0

Hráči Dundee United se znovu posouvají v tabulce skotské ligy na třetí místo, v nedělním utkání proti Heart of Midlothian předvedli dobrý výkon s mnoha šancemi a zvítězili 1:0. Vítězný gól domácích vstřelil v 78. minutě Morgaro Gomis.

První šanci měli přitom hosté, po šesti minutách hry ale Perniše nepřekonal Novikovas. Zraněními postižení hosté měli i další příležitosti, nebezpečný centr Obuy musel odvracet Kenneth. Gólman Hearts Balogh musel na začátku utkání zasahovat dvakrát, po střelách Kennetha a Swansona, hráči United se dožadovali i pokutových kopů, rozhodčí je ale nenařídil.

Velkou příležitost dostat United do vedení měl Goodwillie, po přihrávce Kennetha se ale neprosadil. Hodně práce měl i Perniš, který vyrážel pokus Mulrooneyho, Dixon bránu netrefil. Hearts se poté tlačili zpět do hry, Stevensonovi se ale střela nepovedla. Krátce po půlhodině hry vystřelil Goodwillie, míč však mířil mimo bránu. United téměř dostal do vedení Casalinuovo, který dostal přihrávku od Dixona, mířil ale mimo.

Po přestávce se hra zpomalila a trvalo deset minut, než byla k vidění zajímavější akce, Goodwillie ale v dobré příležitosti mířil nepochopitelně jen nad bránu. Bránu netrefil z dálky ani Swanson. United si vytvořili tlak, ani hlavička Buabena ale bránu nenašla a proti střele Swansona výtečně zasáhl Balogh. Obrovskou šanci poté zahodil Buaben, který dostal skvělou přihrávku od Conwaye, Balogh však jeho střelu vyrazil. United však nakonec zaslouženě gól vstřelili, po volném kopu Conwaye se prosadil Gomis. Hearts se snažili srovnat, Goncalves ale úspěšný nebyl a United tak zvítězili 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele