základní část, 24. kolo
10.02.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Dundee United - Hamilton Academical 0:2

Tohle čekal opravdu málokdo a fotbalisté Dundee opět potvrdili, jak záleží na formě. Série výher či proher jsou pro Dundee pověstné a nyní to vypadá na další zapsaní černým písmenem do letošního ročníku. Tannadice totiž dokázal vykrást Hamilton, kterému příslušelo poslední místo. A to by při současné střelecké formě hostů neřekl téměř nikdo.

O zkázu lodě jménem Dundee se postaralo bratrské duo Paixaových. Kuriózní na tom je, že tato portugalská dvojčata si rozdělila obě branky ještě do konce první půle po přesně daných intervalech. Flavio dal naději předloňskému nováčkovi ve 23. minutě, v první nastavené minutě první půle navýšil Marco a soka opařil pořádně horkou vodou. Ten se vzpamatovat nedokázal a na dobře organizovanou obranu soupeře již nevyzrál.

Hamilton konečně po jedenadvaceti letech prolomil nepříznivou bilanci, když na stánku Dundee nezvítězil od roku 1989. V utkání se vytáhl opětovně český gólman Tomáš Černý, který po pauze zlikvidoval dvě obrovské příležitosti. Hosté vyhráli hlavně díky lepší agresivitě a lepšímu hernímu myšlení v první půli, v druhém dějství se vyplatila tuhá defenzíva v čele s Černým.

První možnost si vytvořilo Dundee, když Daly vyzval ke skórování Davida Goodwillieho, ten ale poslal pouze lahůdku do rukavic Černého. Na druhé straně otestoval slovenského strážce Dušana Perniše záložník James McArthur, jenže síť rozvlnit nedokázal. Hosté se dočkali druhého zásahu v sedmém zápase v řadě přesně v půlce úvodní čáasti, kdy průnik a následný centr McClenahana zavěsil technickou ranou do horního rohu Flavio Paixao.

O čtyři minuty později mohl navýšit hlavou Martin Canningen po centru Wilkieho, Accies se však dočkali až v závěru prvního poločasu a gól do šatny byl rozhodující. Po průniku Flavia Paixaa se položil do přízemní hlavičky Marco Paixao a i přes fantastický zákrok Perniše se dorážka nedala minut - 0:2. V druhé půli byl nejvýraznější postavou Černý a střídající útočník Dundee Andis Shala. Ten nepochopitelně po přímém volném kopu trefil hlavou zblízka pouze Černého, následně se český fenomén jednoruč vytáhl proti prudké ráně Swansona.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele