základní část, 12. kolo
22.11.2009 13:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 2:1

Celtic podruhé za sebou ztratil body, tentokrát nestačil na Dundee United, kterému podlehl 1:2. Celtic se sice po penaltě Robsona ujal vedení, v posledních deseti minutách ale vyhořel a United výsledek otočili.

Na Tannadice vládla dobrá atmosféra, domácí se totiž díky vítězství mohli dostat těsně za Old Firm a Celtic by se v případě zisku tří bodů znovu posunul na čelo tabulky. První střelu utkání si připsal Hinkel, Weaver ale zasáhl a míč dokázal vyrazit. Po patnácti minutách hry měl Celtic možnost zahrávat volný kop, Robson ale mířil nad břevno. O pár minut později zahrával volný kop Fox, ale také se mu příliš nepodařil. Celtic měl v utkání jasnou převahu, o čemž hovořilo po polovině utkání už šest rohových kopů.

V dobré šanci byl Fortune, který dostal míč od McGeadyho a střelou z první otestoval Weavera. Do pokutového území poté doběhl Hinkel, mířil ale vedle. Nebezpečný pro obranu Celticu byl Myrie-Williams, poprvé ho ale zastavil Loovens a ve druhé příležitosti mířil mimo bránu. Domácí se poté zvedli a střely na bránu si připsali Buaben a Kovačevič. Dvacet minut před koncem zápasu fauloval Dodds Robsona, jenž z následné penalty dostal Celtic do vedení.

Hráči United se ale nevzdali a v posledních deseti minutách se postarali o úžasný obrat. Nejprve centroval Swanson a Daly se hlavičkou nemýlil, 1:1. Jen o pár minut později znovu perfektně přihrál Swanson a Dodds mířil hlavou přesně do sítě. Čtyři nejlepší týmy ligy mají nyní mezi sebou rozdíl třech bodů.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele