základní část, 19. kolo
02.01.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 0:1

Aberdeen se po třech prohrách v řadě znovu radoval z vítězství ve vhodný čas, Dundee United porazil na jeho vlastním hřišti 1:0. Hrdinou Aberdeenu se stal Charlie Mulgrew, na jehož gól z 15. minuty hry už domácí nedokázali po zbytek zápasu odpovědět.

Ještě hodinu před výkopem nebylo jisté, zda se zápas mezi Dundee United a Aberdeenem vůbec uskuteční, policie totiž měla strach o zdraví návštěvníků utkání na ledových ulicích kolem stadionu. Zápas nakonec i přes mráz začal a Aberdeen si hned zpočátku utkání vypracoval dvě menší šance. Obrana United byla nejistá a Fyvieho, jenž přelstil ofsajdovou past, zastavil až bek Kenneth. Už po 15 minutách hry se přesto hosté dostali do vedení, Marshall totiž uviděl lépe postaveného Mulgrewa a obránce Aberdeenu mířil přesně do rohu Weaverovy brány, 0:1.

Jak první půle utíkala, dostávali se hráči United čím dál více k míči, do zakončení měli ale stále daleko. Naopak práci měl spíše gólman Weaver, který se ke konci prvního poločasu musel dvakrát vytáhnout proti volnému kopu Mulgrewa. Poté, co na Tayside začal dopadat sníh, Aberdeen byl méně nebezpečný, hráčům United se ale nedařilo překonat jeho bezchybnou obranu. Hru Aberdeenu ale v 63. minutě hodně zkomplikoval Grassi, který byl vyloučen za úmyslné kopnutí Webstera.

Grassi se tak stal už sedmým hráčem Aberdeenu, jenž v této sezóně viděl červenou kartu a Langfield měl hned práci po střelách Conwaye a Dalyho. Na druhé straně se do zakončení dostal Marshall, Weaver ale jeho střelu vyrazil. V posledních minutách hry promarnil velkou šanci k vyrovnání Swanson a Dalyho pokus mířil jen těsně mimo bránu. V poslední minutě Kenneth nastřelil jen tyč, Aberdeen tak odjížděl se třemi body za výhru 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...btw. zapas Dundee - Aberdeen sa oznacuje ako New Firm derby a preto bude tazke tipnut vitaza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele