základní část, 29. kolo
20.03.2010 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 3:0

Fotbalisté Celticu nemají s nováčkem žádný velký problém a i v druhém domácím vzájemném utkání ho zdolali o tři branky. Tentokráte však dobře zapracovala obrana a ani jednou neinkasovala. Nováčka však tento výsledek tolik mrzet nemusí. Stále se totiž udržel na prozatímním sedmém místě a do nejlepší šestice to zatím stále není tak daleko. Cetlic se přiblížil vedoucím Rangers na deset bodů, titul se však stále zdá být utopií.

Domácím pomohla branka po necelé čtvrthodině hry a od té doby kontrolovali hru, definitivně o třech bodech rozhodl v polovině třetí části Robbie Keane z penalty. Mezi střelce se pak ještě v závěru zapsal řecký forvard Georgios Samaras a pečetil výhru. Saints se jen těžko dostávali z tlaku hlavně v úvodu, po první uklidňující trefě se hra malinko srovnala. Ovšem s blížícím se závěrem Zelenobílí přitlačili a ukázali svou vytříbenou zkušenost.

Celtic si sice nedokázal dlouho vypracovat stoprocentní tutovku, ovšem hned nakonec tu první využil ve svůj prospěch. Po přímém volném kopu Edsona Braafheida z pravé strany se do dobré hlavičkové situace dostal mladíček v defenzívě Josh Thompson a podél gólmana Graema Smithe vsítil svůj premiérový gól po svém letním příchodu z anglického Stockportu. V dalším průběhu byl na hřišti nejvíce vidět Keane.

Ten nejprve poslal po přihrávce Paula McGowana dobrou střelu těsně vedle branky, hned na to byl v zakončení příliš zbrklý a z osmi metrů hlavičkoval těsně vedle. Dobrou možnost spálil po skvělém průniku Fortuneho, když z dobrých patnácti metrů zamířil těsně vedle. Hosté se ozvali dvěma dobrými pokusy Gavina Swankieho, avšak úspěch to nepřineslo. Po pauze v domácím dresu mohli zvýšit McGeady s Keanem, nakonec se však Celtic branky dočkal o něco později.

Ve vápně totiž nutně poslal gólman Smith k zemi Fortuneho a k penaltovému puntíku se sebevědomě postavil Keane. Ten nekompromisní ranou do horního rohu rozhodl o osudu utkání a Hamilton se již do útoku netlačil. Naopak tři minuty před koncem se do možnosti dostal střídající Samaras, který nahradil skvělého Fortuneho. Sám pak hravě obešel dva hráče a do protipohybu gólmana upravil na 3:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele