základní část, 2. kolo
22.08.2009 16:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 5:2

Celtic si hravě poradil také s dalším protivníkem a i nyní si s chutí zastřílel, i když v defenzívě měl velké mezery. Celkově však vsítil ve dvou kláních osm branek a je tak před odvetou v Lize mistrů správně nabuzen. St. Johnstone nepředvedl na své poměry úplně špatný výkon, nicméně rozdíl v kvalitách kádrů je opravdu obrovský. I když hosté být spokojení nemohou, velkou ostudu si z Celtic Parku neodvezli.

Dvě branky dali novic Marc-Antoine Fortune a Shaun Maloney, jednu branku přidal tradičně Scott McDonlad. Přitom hosté měli šanci až do 53. minuty, kde po snížení prohrávali pouze o gól, následující zabijácká dvouminutovka však jejich šance definitivně pohřbila. Excelentní výkon předvedl především Fortune, jenž přišel za skoro čtyři milióny liber z francouzského Nancy.

Přitom v úvodní čtvrthodině se na trávníku nic nedělo a poprvé zahrozil nováček soutěže, po zdařilé přihrávce Chrise Millera zkoušel zakončovat Filipe Morais, domácí mohou děkovat skvělému zákroku záložníka Scotta Browna. O chvilku později pálili ze střední vzdálenosti střelci minulého klání Aiden McGeady a Scott McDonald, obě rány však šly kousek vedle. A tak se z gólu radoval až Fortune. Po Maloneyho přihrávce zleva trefil horní roh z dobrých 12 metrů.

Fortune mohl navýšit po dobře mířené hlavičce, ve vzduchu ho ovšem dokázal v pravý moment odzbrojit Stuart McCaffrey. V další příležitosti již ale Celtic skóroval, McGeadyho uličku doprava na Andrease Hinkela žádný z obránců nezachytil a po následném centru pokořil gólmana Maina hlavou Maloney. Hosté se nevzdali a ve zbytku půle bojovali, což přineslo své ovoce. Obránce Caldwell se pokusil odhlavičkovat dlouhý nákop brankáře Maina, jenže se mu to nepovedlo a balón prolétl až na Samuela, který z 20 metrů přelstil překvapeného Boruce - 2:1.

Hned po pauze vytěsňoval pokus Fortuneho na rohový kop gólman Main, o něco později byl už ale krátký. Nejprve prudce napřáhl z hranice vápna Maloney a dal svoji druhou branku v zápase, o minutu později uvolnil McGeady Fortuneho a ten milimetrově k tyči náskok navýšil. Od této chvíle se tempo hry zvolnilo a Celtic tolik netlačil, vyprodukoval ovšem ještě jednu branku. Maloneyho rohový kop prodloužil na McDonlada Danny Fox a nejlepší střelec loňského SPL byl neomylný.

Chvilku předtím mohl snížit hlavou Samuel, snahu mu ovšem překazil dobrým zákrokem Boruc. St. Johnstone se dočkalo úpravy skóre čtvrthodiny před koncem, kdy se trefil Morris. V příštím klání přivítá St.Johnstone trápící se Hearts, Celtic bude usilovat o plný počet korálků na hřišti Hibernian.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele