základní část, 33. kolo
13.04.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 2:1

Celtic si i po posledním vystoupení v základní části skotské SPL udržel naději na titul. Též se také oddálil třetímu Dundee na osm bodů. V důležitém souboji dokázal v Celtic Parku zdolat Motherwell. Ten se po této prohře téměř definitivně může rozloučit s nadějí na Evropské poháry. A pokud Dundee ve středeční dohrávce zvítězí, nebude co řešit. Celtic to ale rozhodně jednoduché neměl, o tři body na svou stranu přehoupl dvanáct minut před koncem.

Souboj měl pikantní náboj a po bezbrankovém prvním poločase se roztrhl pytel s góly v tom druhém. Hosté šli po čtyřech minutách hry do vedení, jenže o necelou minutu později již bylo srovnáno. Motherwell pak inkasoval podruhé čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Avšak tentokráte nestálo za výhrou očekávané jméno. Tím vyvoleným se stal obránce Josh Thompson, který vsítil obě trefy domácích a stal se hrdinou zápasu.

Dva perfektní zákroky musel předvést gólman Lukasz Zaluska, který ještě nepustil do branky polského kolegu Artura Boruce. Možná si dokonce tuto pozici po tomto výkonu udrží. Hned po deseti minutách mohli otevřít skóre Zelenobílí. Po průniku Nialla McGinna přes Steva Jenningse se dostal do hlavičkového pokusu irský zabiják Robbie Keane, jenže mířil těsně vedle. Na druhé straně vystrašil Zalusku právě Jennings, před brankovou čarou ovšem perfektně zasáhl Darren O'Dea.

Také Motherwell měl před duelem problémy s brankářem, Michael Fraser musel vystřídat zraněného Johna Ruddyho. A právě Fraser pil v úvodním dějství útočníkům Celticu krev. Nicméně po půl hodině hry se musel vytáhnout na opačné straně Zaluska, který zastavil fantasticky přihrávku Jamie Murphyho na úplně osamoceného Lukase Jutkiewicze. Hosté se dostali do vedení ve 49.minutě paradoxně po chybě Thompsona. Po jeho nepovedeném přímém volném kopu dobrou kombinací uvolnil Tom Hateley patičkou Marka Reynoldse a ten byl z šesti metrů nekompromisní - 0:1.

Avšak Celtic na sebe opravdu nenechal dlouho čekat. Scott Brown rozehrával rohový kop, McGinn ho prodloužil hlavou na úplně osamoceného Thompsona, který neměl problém srovnat. Celtic se snažil tlačit a vytvořil si tlak, ze kterého nakonec mladičký hrdina skóroval podruhé. Po dalším ze série rohových kopů, tentokráte precizně zahraného od Lee Naylora, vyskočil nejvýše a svou největší zbraní - hlavou, rozhodl o osudu zápasu - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele