základní část, 8. kolo
17.10.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 0:0

Fotbaslisté Celtiku nedokázali zapomenout na prohru od věčného rivala Rangers a v následujícím střetnutí před vlastními fandy pouze remizovali s houževnatým Motherwellem, i když měli po většinu utkání tlak. Na perfektní defenzívu či skvělého gólmana Rudyho vyzrát nedokázali. Na hřišti se nedařilo hlavně útočníkovi Scottu McDonaldovi, jenž zazdil obrovské kvantum šancí a především v koncovce hodně paběrkoval.

Hosté byli perfektní hlavně ve vzdušných soubojích a dokázali jeden balón za druhým odhlavičkovat pryč z vápna, což byl důležitý klíč k úspěchu. Do první akce se domácí propracovali hned v úvodu a z voleje dobře pálil Georgios Samaras, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Následně uvolnil na hranici vápna Aiden McGeady opět Samarase, ani tentokráte však síť nerozvlnil.

V dalším průběhu se musel na druhé straně o čisté konto strachovat také Boruc, nejprve totiž pravačkou pálili Chris Humphrey. O něco později se sám na něj řítil právě Humphrey a vyzval ke skórování ještě lépe postaveného Jutkiewicze, avšak ani tentokráte se skóre neměnilo. Na druhé straně vyšel poprvé úspěšně z minisouboje Scott McDonald - John Ruddy hostující strážce, McDonald zblízka fantastického gólmana nepřekonal.

Hned poté to zkoušel Celtic pravidelně a dobré pokusy vyslali Samaras, McGinn a Robson, všechno ovšem pochytal Ruddy. O něco později promarnil obrovskou příležitost McGinn, jeho hlavička po rohu neskončila přesně tam, kde měla. Na druhé straně zahrozil nejlepší motherwellský hráč Jutkiewicz, jehož střelu musel Boruc vyrazit kolem tyčky na rohový kop.

Následně ještě z voleje mířil za hosty Ross Forbes, poslední dvacetiminutovka ovšem patřila Celticu. Ten ale marně dobýval branku a právě tady byl největším spalovačem chřadnoucí McDonald. Jeho střelu ze značky pokutového kopu pohodlně ukryl Ruddy do náruče. V nastavení pak musel Ruddy likvidovat i pokusy Maloneyho a hlavně opět McDonalda s McGeadym. Z následného roku ještě osamocen hlavičkoval McDonald, ani tentokráte ale úspěšný nebyl.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele