základní část, 31. kolo
27.03.2010 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 3:1

Trenér Neil Lennon vstoupil na lavičku Celticu úspěšně, jeho tým zvládl zápas proti Kilmarnocku a zvítězil 3:1. Mužem utkání byl útočník Robbie Keane, který dvěma góly zařídil vedení Celticu, které ve druhé půli ještě zvýšil Brown, domácí proto už nemusel mrzet ani inkasovaný gól od Brysona.

Lennonův Celtic vstoupil do zápasu velmi aktivně a hned v prvních minutách si vypracoval několik zajímavých příležitostí. Největší z nich zahodil Fortune, který po centru Samarase mířil zblízka pouze nad bránu. Boruc v bráně Celticu moc práce neměl, zato jeho kolega Bell musel zasahovat proti střele Samarase, kterou vyrazil na roh. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy některý míč propadne do brány Kilmarnocku, Bell však zlikvidoval i šance Keana.

Kouč hostů Jimmy Calderwood očekával, že Celtic bude v zadní řadě zranitelný, stejně jako v minulém utkání, proto nasadil čtyři ofenzivně laděné hráče, už po dvaceti minutách ale raději střídal. Netrvalo však dlouho a Celtic se stejně prosadil. Keane dostal míč zády k bráně, obešel Forda i Severina a míč poslal do brány, 1:0. Zvýšit vedení mohl McGeady, jeho střela však trefila tyč a Bell odražený balón chytil.

Kilmarnock vypadal ve druhé půli nebezpečnější, po hodině hry však dostal míč znovu Keane a z ostrého úhlu podruhé prostřelil Bella. Jen o čtyři minuty později navíc vystřelil McGeady a Brown míč tečoval do brány na 3:0. Naději dal Kilmarnocku Bryson, jehož centr překvapil Naylora i gólmana Boruce a propadl do brány. Do konce utkání mohl ještě zvýšit vedení Celticu Samaras, jeho hlavičku však zablokoval Wright a na druhé straně se Russellova střela otřela o břevno.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele