základní část, 10. kolo
31.10.2009 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 3:0

Fotbalisté Celticu zůstanou i po 10. kole na čele nehledě na to, jak bude hrát jejich nejvážnější konkurent z Rangers. Na domácí výhře proti Kilmarnocku se ani moc nenatrápil a protivníka přejel bez větších problémů poměrem 3:0. V tabulce tak bude minimálně o bod před Jezdci. Celticu zařídili vítězství už v prvním poločase tradiční zabijáci McGeardy a Řek Georgios Samaras.

Hosty tato očekávaná porážka ani příliš nebolela, o místečko si sice pohoršili, avšak zaostávají pouze o skóre. Kilmarnock tak protáhl sérii bez vítězství na půdě Celticu na neuvěřitelných 55 let, což je opravdu velká rarita. Navíc zelenobílí budou mít určitě lepší morálku do čtvrtečního vystoupení v Evropské lize. Hned po úvodním hvizdu se musel vytáhnou gólman hostů Cameron Bell proti ráně na bližší tyč od Scotta McDonalda.

Poté se Celtic dožadoval penalty po sporné ruce Frazera Wrighta ve vápně, za necelou čtvrthodinu se však skóre už měnilo. Po krásné kličce totiž vypálil asi ze 12 metrů McGeady a i přes snahu Bella zapadl balón k bližší tyči - 1:0. Celtic nenechal soupeře vydechnout a pálil též Paddy McCourt. Bell dokázal pravačkou vyrazit vedle, o moment později nevyšla o milimetry spolupráce Samarase se zakončujícím McDonaldem.

Obrovskou možnost spálil přesně v půlce úvodní části McCourt, když z bezprostřední blízkosti netrefil klec. Dále to zkoušeli McGeady a opětovně McCourt, zvýšení bylo k vidění po půlhodině hry. McGeady uvolnil na pravé straně obránce Samarase a řecký internacionál nedal Bellovi zblízka žádnou naději - 2:0. Těsně před pauzou mohl snížit Gavin Skelton, hlavou ovšem minul tyčku o pár centimetrů.

Po změně stran se obrázek hry změnil a hra se srovnala, Celtic ale průběh kontroloval. Hned v úvodu hlavičkoval nepřesně Craig Bryson, pak se přenášel balón z jedné strany na druhou a na obou stranách byly k vidění dobré možnosti. Ty tři největší za hosty propásl Kevin Kyle, ani jednou ze stoprocentní příležitosti neskóroval. Naopak 12 minut před konečným hvizdem upravil skóre na 3:0 střídající McGinn tvrdou ranou z hranice vápna.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dovolím si dvě takový vsuvky. Mark Brown proti Celticu nenastoupí, protože proti svému zaměsnavateli nemůže hrát, to má ve smlouvě o hostování, takže se mezi tyčemi Killie objeví Cameron Bell a John Reid je předseda Celticu a ne Kilmarnocku:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele