o titul, 34. kolo
17.04.2010 13:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 3:2

Celtic nakonec vyhrál i počtvrté v řadě, když díky skvělému závěru otočil nepříznivý stav 1:2 s Hibernianem ve svůj prospěch. Hibs tak s The Celts prohráli už podruhé během dvou týdnů a zkomplikovali si tak boj o čtvrtou příčku zaručující Evropskou ligu. Přitom ještě deset minut před koncem drželi tři body na své straně.

Úvod střetnutí bylo hodně divoký, během šesti minut totiž padly hned dvě branky. Nejprve se vedení ujali domácí. Ve čtvrté minutě se po levé straně prohnal McCormack, jeho přihrávku do vápna pustil McGeady na Keanea, který z běhu přesně zakončil. Hibs ovšem velmi záhy srovnali, Riordan napřáhl za vápnem a levačkou zamířil přesně k levé tyči.

Po deseti minutách se ocitl v dobré příležitosti hostující Nish, jenž po pasu zprava od Stokese zamířil jen vedle, jinak to ovšem byl spíše domácí Celtic, kdo se vehementně snažil získat zpět vedení ztracené během krátké chvíle. Jenže v první půli se mu skórovat nepodařilo. Naopak v 54. minutě inkasoval druhý, hodně nepříjemný gól.

Sudí Finnie totiž odpískal Thompsonův leč nechtěný, přec tvrdý úder nohou do protihráče Stokese pochopitelně jako nedovolený a kopala se penalta. Ač gólman Boruc vystihl směr Stokesovy střely z bílého puntíku, na míč už nedosáhl. Kdyby se v 65. minutě trefil podruhé Stokes poté, co vyhrál souboj s Thompsonem, asi by bylo po zápase.

Celtic však nic nevzdal, poslední čtvrthodinu se do soupeře zakousl a vyvinul na něj obrovský tlak. Hibernian mu podlehlo v 80. minutě, McGeadyho centr Keane do branky neprotlačil, ovšem Fortuné už střílel do prázdné branky. Obrat nastal tři minuty před koncem, Fortuné nahrál před branku na Rasmussena a ten se štěstím překonal brankáře Stacka.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele