základní část, 22. kolo
27.01.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 1:2

Někdy se prostě daří, jindy se korálky ztrácí opravdu lehce. Jenže jedno pravidlo platí vždy. Dohánět několikabodový náskok bolí, zbytečné přicházení o body se v boji o titul nevyplatí. Z Celtic Parku totiž přišel další šokující vzkaz. Domácí favorit ve snaze zvrátit misky vah na svou stranu nemyslel na zadní vrátka a v nastavení inkasoval. Daroval proto bodíky soupeři z Hibs a k tomu ho navnadil k myšlence, že by ho mohl na druhém místě pronásledovat.

Přitom od samého úvodu nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít Celtic se soupeřem nějaké výraznější problémy. Jenomže rychlou trefou se nechal ukolébat a i přes veškerou útočnou snahu další branku nevsítil. Tentokráte nezapracovala stoprocentně ani defenzíva a Celtic proto ztrácí na vedoucí Jezdce už deset bodů, v tuhle chvíli mu jistě nepomáhá ani zápas k dobru. Hibs se dostali na třetí místo a hlavně si do dalších bojů obrovsky zvedli sebevědomí.

Domácí začali hrozit od 4. minuty a v podstatě z první velké možnosti vsítili branku. K rohovému kopu se totiž postavil Paul Caddis a zakroutil balón přímo před branku, kde nejvýše vyskočil Marc-Antoine Fortune a hlavou bez problémů rozvlnil síť, potvrdil proto svou výbornou formu. O moment později mohl Celtic své skóre tradičně navýšit, jenže po dvaceti minutách hry se osmělil soupeř a byl odměněn rychlým vyrovnáním.

Krátce po půlce prvního dějství totiž vrátili Hibs protiúder úplně stejnou mincí, jako v úvodním případě Celtic. K rohovému kopu se postavil Derek Riordan a do vzduchu se vyšvihl Anthony Stokes, který ze zhruba stejné vzdálenosti překonal tvrdou hlavou bezmocného Boruce. Poté Hibs vyprodukovali dvě šance díky hrdinům předchozího okamžiku Stokesovi a Riordanovi, nicméně až do pauzy tlačili zelenobílí.

V druhém poločase diváci viděli několik závarů v pokutovém území Hibs, Celtic se snažil dostat balón do sítě všemi možnými prostředky, jenže pořád se mu to nedařilo a čas se krátil. Nejvíce aktivní byl obránce Andreas Hinkel, kterého doplňoval Fortune, jenže v čase 91:24 využili hosté další standardy a díky rohovému kopu se postarali o senzaci. Po odvráceném rohu se dostal balón pouze k střídajícímu Danny Galbraithovi, a ten dorážkou soupeře pohřbil - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle už ne prostě :( ..vzdyt to sou hrozny zmeny formy :( doma se vubec nedari :(Mowbray musi pryc :( stále nechpu nesmyslné odchody hracu kteří Celtic minulé sezony drzeli :( ...viz Cadwell, Robson ...má odejit Brown ... hračů odešlo dost už i bez toho nesmyslného prodavani :( .. Heselink , Nakamura , Donati, Hartley .... z novych hracu se uchytil jenom Fortune jinak zatim zklamani :( trpelivost mam ae proste vzdyt v tymu neni uz poradnej zaloznik :( jen McGeady a to neni tvoric :( ....Zhi :( nic moc ..McGinn neumi promenit sanci ...Crosas je neviditelnej...jeste mozna Pat McCourt ae toho nenasazuje :( ...fakt newm kam to miri .......Stejnak Celtic je a bude nejlepšíí

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou! Ten trenér je fakt k... sestava co nastupuje to není možný Spousta dobrech hráču sedí na lavici nebo nehraje vůbec Jak s tím nezačnou něco dělat tak je o marný! Jinak Celtic is the best

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele