základní část, 24. kolo
10.02.2010 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 2:0

Celtic konečně zabral. Dvěma rychlými brankami v druhém dějství položil na kolena Hearts a pak už celý průběh zápasu bez problémů kontroloval.

V úvodu to opět vypadalo, že se domácí budou trápit a opakovaně otevřou v druhém dějství okénka v obraně, která by mohl soupeř potrestat. To se ale nestalo, ba právě naopak. Mezi střelce se zapsal Marc-Antoine Fortune, který tak zahnal všechny pochybovače do kouta a ukazuje, že v současnosti on je tím gólostrojem, jenž by mohl Celtic pozvednout kupředu. Úvodní trefu zařídil necelou minutu před druhým zásahem obránce Glenn Loovens.

Domácí zatlačili soka od úvodních minut a hned v sedmé minutě mohl otevřít skóre Robbie Keane, avšak po dlouhém pasu Joshe Thompsona stál v ofsajdu. V polovině úvodního dějství to ale zavánělo gólem více, po ose McGeady - Kamara se ke střele prokousal Scott Brown. Jeho ránu vyrazil Martin Kello a dokázal na roh vytěsnit i následnou dorážku Fortuneho. O něco později se musel blýsknout slovenský gólman znovu proti Keanovi.

Hosté zahrozili až krátce před půlí pokusem Michaela Stewarta, jeho dalekonosná rána ale nebyla přesná a Celtic se proto po pauze radoval z úspěchu. Rohový kop do středu vápna poslal Kamara, na něj si naběhl právě Loovens a z voleje pravačkou zamířil do levé části branky. Neuplynula téměř ani minuta a Celic Park byl u vytržení znovu. Domácí obrana nechala příliš prostoru McGeadymu a Fortune pak neměl problém navýšit - 2:0.

Hosté se snažili s výsledkem rychle něco udělat, jenže ve zbývající půlhodině nic nepředvedli. Spíše opět hrozil Celtic. Nejprve se prodral do zakončení Keane, hned na to ho doplnil aktivní Loovens a těsně před koncem to zkusil zase Keane. Do poslední šance se dostal střídající Ki, jenže ani on už nedokázal vsítit třetí branku a zelenobílí balet si tak pod dlouhé době zcela zasloužil plný bodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat
klokan.paul

dobře já

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele