základní část, 5. kolo
20.09.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 2:1

Celtic odskočil v tabulce konkurenčním Rangers o dva body, nicméně duel s Hearts byl dlouhou dobu hodně vyrovnaný a po poločase hosté dokonce v Celtic parku vedli. Avšak výběr Tonyho Mowbraye se dokázal z šoku v Evropské lize oklepat a v druhé půli si asi hráče hodně vyslechli, duel otočili a potvrdili tak sílu špičkového mužstva. Hearts i přes prohru začínají jít s formou nahoru, po minulé výhře předvedli i nyní velmi slušný výkon.

Hearts se dostalo do vedení již po pěti minutách hry, krátce po půlce ovšem domácí vyrovnali a v poslední minutě zvrátil stav Glenn Loovens. Hearts se snažilo v druhé půli spíše bránit, na zadní vrátka ovšem nezapomínalo, i tak ale na silnou ofenzívu nestačil. V tabulce kleslo se čtyřmi bodíky na deváté místo. Krátce po úvodním hvizdu tedy poslal hosty do vedení Suso Santana, který předvedl nádherné sólo průnik z 35 metrů a z hranice vápna krásně vypálil, Boruc neměl žádnou naději - 0:1.

Domácí se uvedli o něco později po přímém volném kopu Foxe, kdy z voleje pálil Shaun Maloney, ovšem brankář Balogh skvěle zasáhl. Nicméně při chuti byl na opačné straně Suso, který podruhé prověřil Boruce, ten ale byl tentokráte pozorný. Celtic se natlačil do pokutového území soupeře, po čtvrthodině hry vyrazil levou rukou kolem pravé tyče Balogh povedenou ránu Aidena McGeadyho. Následně to severoirský reprezentant zkoušel znovu, ani tentokráte si však na Balogha nepřišel.

Po půl hodině hry po standardce Maloneyho zblízka hlavičkoval Loovens, jenže i nyní famózně zasáhl Balogh. Ke konci půle se dostal do možnosti nejprve Jose Goncalves, který hlavičkoval do Boruce. Poté Andrew Driver pomocí teče Caldwella zkomplikoval polskému brankáři situaci znovu, ten si ale poradit dokázal. Po pauze musel z čáry vykopávat balón David Obua po spolupráci Maloneyho s Foxem.

Vyrovnání se urodilo po deseti minutách hry, kdy zpětnou nahrávkou z vápna uvolnil Maloney Kuklena a ten hlavičkou rozjásal celý stánek. Rozhodující branka padla v nastavení po mírné chybě pomezního. Míč se totiž odrazil jasně od Nialla McGinna, sudí ale označil za viníka Lee Wallace. Po rohovém kopu zavěsil Loovens a zařídil proto zelenobílým všechny tři body.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele