základní část, 20. kolo
16.01.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Falkirk FC 1:1

Fotbalisté Celticu si opět zadělali na velký problém a celý Celtic Park zklamali. Proti poslednímu Falkirku, který se pere pouze o záchranu, získali jediný bodík a jejich ztráta na vedoucí Rangers se proto rozrostla na propastných devět bodů. A to se bude na takového giganta velmi těžko stahovat. Hosté šli do vedení, a i přestože domácí dokázali ještě do půle vyrovnat, na víc to nestačilo.

Falkirk sice zůstává v tabulce poslední, ovšem ztráta na Kilmarnock se snížila na pouhý bod a proto naděje na záchranu do dalších klání stále žije. Celtic měl podle předpokladů po většinu času balón na kopačkách, ale nedokázal se tentokráte prosadit v útoku a bude mít velké problémy titul získat. Přitom hosté mohli jít do vedení už ve 4. minutě, kdy hlavičkoval dobře Pele, avšak fantasticky zasáhl obránce Andreas Hinkel a balón do branky nepustil.

Po průniku McGeadyho na druhé straně vracel zadovkou Samaras, ovšem Zhi se nedokázal pořádně trefit a střela mířila těsně vedle Olejnikovy klece. Asijští hráči v domácím dresu byli hodně vidět, Sung-Yong Ki centroval a Marc-Antoine Fortune hlavičkoval, avšak opět mimo. A proto brzy udeřil Falkirk. Po krásném uvolnění a pasu O'Dea utišil stánek úvodní trefou Carl Finnigan, Boruc byl naprosto bez šance.

O několik minut později mohl dát Falkirku dvoubrankové vedení Ryan Flynn, jenomže Boruc divokou ránu vyrazil mimo. Po půl hodině osamocen před brankou naprosto selhal Marc Crosas a odmítl vyrovnání, Celtic se tak dočkal pět minut před pauzou. Po krásném centru Crosase se na levé straně vápna uvolnil Samaras a ten podél Olejnika srovnal. Ve druhém dějství hrozili nejvíc Zhi, Samaras a Fortune, jenže buď jim střela nesedla, nebo je perfektně vychytal Olejnik a skóre se proto už neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
klokan.paul

4:0

Reagovat
Maverick 65

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tak tohle je v háji, když už ani proti Falkirku nedokážem zabrat a vybojovat 3 body tak to je těžký... nechci to vzdávat už teď ale Rangers to má asi v kapse. Chyběl mi hlavně bojovný výkon Robsona toho mělo vedení udržet jestli chtějí pomyslet na titul. Jinak gól pěknej nevěřil jsem že to Samaras ještě z toho úhlu dá ale k čemu to když s posledním celkem nedokážem bodovat naplno

Reagovat
smazaný uživatel

No je to v pytli :( ae podlě mě je chyba v tom že tým nema už tak dobrý záložníky....potom co odešel Nakamura, Donati a Hartley tak je to jen na McGeadym , Brownovi a Robsnovi :( což sou všichni skvělý hráči ae ty prvni tři byly takovy srdcaři .... Rangers sou daleko ae je furt půlka sezony před náma takže šance tu je :) Celtic 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nechci ti do toho kecat ale Robson odešel do M'boro a Brown je už celkem dlouho zraněnej. A nevim co u tebe znamená ,,srdcař'' ale Donati mi jako srdcař nepřipada hrál tu pouze 2 sezóny a že by předváděl něco extra se taky nedá říct

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele