základní část, 26. kolo
20.02.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 1:0

Nové posily přinášejí nové časy a vedení Celticu možná našlo svou velkou hvězdu. Utkání s Dundee United bylo ve všech směrech hodně vyrovnané a ofenzivní bitva se vzhledem k situaci vskutku čekat nedala. Nicméně ani bezbrankový stav nakonec nepanoval. Už ve dvacáté první minutě totiž skóroval Robbie Keane a zařídil Celticu tři body, glasgowský velikán tak zvýšil náskok na druhém místě na osm bodů a stále může věřit v titul.

Dundee i přes porážku zůstává čtvrté o bod za Hibs a tento neúspěch ho příliš mrzet nemusí, Dundee odvedlo vskutku velký kus práce. Avšak nutno přiznat, že hosty několikrát podržel superman v brance Dušan Perniš, který předváděl skvělé zákroky po celý průběh duelu. Nestačil pouze na sólo Keana.

Po celou dobu zlobil obranu hostů Marc-Antoine Fortune, jenže hned v úvodu ho dokázala pozorná defenzíva vždy od míče odstavit a žádná velká akce se neurodila. Poprvé tak favorit zahrozil z přímého volného kopu, ke kterému se postavil Edson Braafheid, branku však o něco minul. Poté ale při hře nahoru dolů Celtic udeřil. Diomansy Kamara krásně uvolnil na hranici ofsajdu Keana a ten zavěsil tvrdě pravačkou za bezmocného Perniše.

Hosté mohli srovnat o několik minut později po rohovém kopu, příliš zbrklá hlavička Dalyho šla ale mimo tři tyče. O něco později začali skvěle spolupracovat Keane s Fortunem, k vyložené šanci jim však vždy chyběl malý krůček. Těsně před koncem první půle se musel Perniš vytáhnout proti ranám Browna a Fortuneho, na druhé straně poslal nebezpečný centr do vápna Webster, gól z toho ale nebyl.

Celtic vstoupil tou správnou nohou i do druhé části, už po deseti minutách musel Perniš likvidovat pokus Browna po centru Ki, hned na to vyrazil Rogneho dobrou hlavičku na roh. Do konce duelu se za domácí ukazovali hlavně střídající hráči jako Ki či Samaras, dobrou šanci neproměnil čtvrthodiny před koncem Landry N'Guemo. Hosté mohli spoléhat na Prince Buabena, jenže Boruce překonat nedokázal a stav již zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele