základní část, 14. kolo
05.12.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 3:0

Celtic dokázal vyhrát i podruhé v řadě a udržel si vedení, nabuzený Aberdeen před vlastními fandy přímo smetl z hrací plochy. Díky řeckému útočníkovi Samarasovi, jenž přidal dva zásahy po přestávce, si hosté ani neškrtli a překvapivý výsledek proti Rangers z minulého kola proto nezopakovali. Zelenobílí vedou o dva body a i když mají v současnosti o zápas více, jejich forma je duel od duelu lepší.

Aberdeen držel nerozhodný výsledek až skoro do poločasové pauzy, ovšem před ní inkasoval a po změně stran to bylo ještě horší. Hned v úvodu Celtic hrozil a po odvážném průniku Barryho Robsona měl dobrou palebnou pozici Landry N'Guemo, avšak atakován nebyl přesný.

Na druhé straně napřáhl z úctyhodných 25 metrů Charlie Mulgrew, jenže bývalý hráč Celticu minul pravou tyčku Borucovy branky. Následně vnikl do obrany hostů Danny Fox, jenže Langfield společně s beky ošemetnou situaci vyřešil. Následně se po lajně rozběhl Samaras a uvolnil ve vápně McDonalda, ten ovšem klec přestřelil. Po půl hodině založil akci McDonald, Aiden McGeady ale nenaložil s pokusem dobře a mířil vedle.

O necelých deset minut později byli však domácí úspěšní. Po uvolnění Hinkela unikl McGeady a poslal přízemní centr na McDonalda, jenž bez větších obtížích zavěsil. Do půle mohl navýšit ještě Fox, jenže hlavou netrefil. Po pauze jízda Celticu pokračovala ve stejném měřítku. Po prudké hlavičce Garyho Caldwella odvrátila obrana Aberdeenu pouze k McGeadymu, který okamžitě poslal pas na Samarase a ten hlavou navýšil.

V 55. minutě hrubě atakoval Ifil Samarase a rozhodčí byl nekompromisní - červená karta. Následný přímý kopu Samarase asi z 20 metrů ukryl v náručí Langfield. Po dalších dvou velkých možnostech Celticu přišel druhý zásah Samarase, Langfiled byl i tentokráte naprosto bez šance. S poslední akcí se vytasil domácí Niall McGinn, jenže tentokráte už gól nepadl a Aberdeen byl rád, že duel skončil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele